Keksići sa čokoladom su bolji od kupovnih, a možete da prilagođavate količinu šećera i čokolade po želji.
Sastojci:
- 150 g putera, omekšanog
- 120 g smeđeg šećera
- 120 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g običnog brašna
- 120 g komadića mliječne čokolade
- 120 g komadića tamne čokolade
Za dekoraciju:
- 1 kašika komadića mlečne čokolade
- 1 kašika komadića crne čokolade
Recept za najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom:
Kako biste napravili keks sa čokoladom, zagiejte rernu na 180 C ili 160 C sa ventilatorom. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i šećer u prahu 1-2 minuta, dok se ne sjeine dobro. Umutite jaje i ekstrakt vanile.
Umiješajte brašno. Umiješajte komadiće mliječne čokolade i komadiće tamne čokolade. Razvaljajte 2 ravne kašike smjese u kuglice i stavite na pripremljene plehove, sa razmakom od 3 cm. Lagano pritisnite svaku kuglicu da se malo spljošti. Ukrasite komadićima crne i mliječne čokolade.
Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumene. Prebacite na rešetku da se ohlade. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do sedmicu dana.
Pročitajte i najjednostavniji recept za medenjake
BONUS VIDEO
StvarUkusa