Pica pasta sa kobasicom je odličnaza večeru, sir se samo razvlači i savršeno je aromatična.

Sastojci:
- 450 g paradajz sosa
- 400 g paradajza isječenog na kockice
- 470 ml vode
- 120 g seckanih ljutih papričica
- 700 g makarona
- 140 g bebi spanaća, grubo isjeckanog
- 240 g isjeckanog mocarela sira
- 240 g kobasice isječene na tanke kolutove
- peršun ili bosiljak za ukras
Recept za pica pastu sa kobasicom:
Za ovu pastu skuvajte tjesteninu al dente. Ocijedite pastu i prebacite je vatrostalnu posudu, pa sipajte paradajz sos, paradajz isječen na kockice i feferone iseckane na kolutove. Sve izmiješajte pa ubacite isjeckani mocarela sir i promiješajte, kao i polovinu kobasica.
Ubacite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite dok se sir ne zapeče. Prije nego što izvadite pospite spanaćem i pecite dok ne usahne. Izvadite iz rerne, dodajte odozgo još sira i preostale kobasice i uživajte! Ukrasite po želji svježim peršunom ili bosiljkom.
BONUS VIDEO:
(MONDO/Stvar ukusa)