• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rolovan i punjen pileći file - najsočniji je pripremljen na ovaj način

Autor Aleksandra Ljubičić

Pred vama je najbolji i najsočniji recept za rolovan pileći file.

 Rolovani pileći file recept Izvor: Printscreen/Youtube/The most delicious food

Sastojci:

Za rolnice:

Za savršene pileće rolnice:

Lupanje mesa – Pileći fileti će se lakše rolati ako ih stavite između dva parčeta providne folije i nježno izlupate čekićem. Tako će biti ravnomerni i lakše se ispeći.

Zapečaćivanje rolnica – Prije nego što ih prebacite u rernu, prvo ih zapecite u tiganju sa strane gde se završava rolnica – to će sprečiti da se otvore tokom pečenja.

Sočnost mesa – Prije nego što dodate fil, premažite piletinu tankim slojem krem sira ili senfa – to će dodati vlagu i bogatiji ukus.

Hrskava slanina – Ako želite da slanina bude još hrskavija, pred kraj pečenja uključite rernu na gornji grijač na 2-3 minuta.

  • 1 čen bijelog luka (sitno isjeckan)
  • 1 pileća prsa (podijeljena na 3 dela)
  • So i biber (po ukusu)
  • 150 g špinata (blanširan ili svjež)
  • oko 60 g čedar sira (2 kriške po rolnici)
  • 200 g slanine (2 kriške po rolnici)

Za prilog:

  • 2-3 krompira
  • 80 g putera 
  • 2 grančice ruzmarina
  • 2 čena bijelog luka (cijeli, lagano pritisnuti)
  • 80 ml mlijeka ili pavlake

Priprema:

Pileća prsa podijeliti na 3 fileta i blago ih izlupati kako bi bili tanki i ravnomjerni. Posoliti i pobiberiti meso sa obje strane. Na svaki file staviti malo sitno isjeckanog bijelog luka, špinat i krišku čedar sira. Urolati meso i obaviti ga sa 2 kriške slanine, vodeći računa da krajevi budu dobro zatvoreni (po potrebi pričvrstiti čačkalicom).

U tiganju na srednje jakoj vatri propržiti rolnice sa svih strana dok slanina ne postane hrskava. Prebaciti u rernu i peći na 180°C oko 15 minuta dok meso ne bude potpuno pečeno.

Krompir oljuštiti i isjeći na kocke. Kuvati u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15 minuta). U šerpi rastopiti puter i dodati grančice ruzmarina i cele zgnječene čenove belog luka, pa kratko propržiti dok ne puste aromu. Skloniti ruzmarin i beli luk, dodati skuvan krompir i izgnječiti ga viljuškom ili gnječilicom. Sipati mleko ili pavlaku i mešati dok se ne postigne kremasta tekstura.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop