Keto lepinjice iz rerne su jednostavne za pripremu, bogate zdravim mastima i savršena su alternativa klasičnom hljebu.

Sastojci:
- 1 manji avokado
- 1 jaje
- 40 g sjemenki bundeve
- Malo soli
- Malo susama
- ulje za podmazivanje
Priprema:
Ako tražite zdravu zamjenu za klasični hleb, ove keto lepinjice iz rerne su savršen izbor. Priprema je jednostavna – od samo nekoliko sastojaka dobijate hranljive i ukusne lepinjice koje možete koristiti za sendviče, kao prilog ili čak samostalno uz omiljeni namaz. Avokado im daje kremastu teksturu, sjemenke bundeve dodaju hrskavost i nutrijente, dok susam upotpunjuje bogat ukus. Osim što su odlične za keto ishranu, lake su za varenje i pune zdravih masti koje daju dugotrajan osjećaj sitosti.
U činiji izgnječite avokado dok ne postane glatka pasta. Dodajte jaje, sjemenke bundeve i malo soli, pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na pleh obložen papirom za pečenje namažite malo biljnog ulja. Kašikom oblikujte male lepinjice i pospite ih susamom.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-18 minuta, dok ne postanu blago zlataste i čvrste na dodir. Ostavite da se prohlade nekoliko minuta prie serviranja.
(MONDO/Stvar ukusa)