• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keto lepinjice iz rerne - zdrava zamjena za klasičan hljeb

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Keto lepinjice iz rerne su jednostavne za pripremu, bogate zdravim mastima i savršena su alternativa klasičnom hljebu.

 Keto lepinje iz rerne recept Izvor: Printscreen/Youtube/Kochen Familie Cool

Sastojci:

  • 1 manji avokado
  • 1 jaje
  • 40 g sjemenki bundeve
  • Malo soli
  • Malo susama
  • ulje za podmazivanje

Priprema:

Ako tražite zdravu zamjenu za klasični hleb, ove keto lepinjice iz rerne su savršen izbor. Priprema je jednostavna – od samo nekoliko sastojaka dobijate hranljive i ukusne lepinjice koje možete koristiti za sendviče, kao prilog ili čak samostalno uz omiljeni namaz. Avokado im daje kremastu teksturu, sjemenke bundeve dodaju hrskavost i nutrijente, dok susam upotpunjuje bogat ukus. Osim što su odlične za keto ishranu, lake su za varenje i pune zdravih masti koje daju dugotrajan osjećaj sitosti.

U činiji izgnječite avokado dok ne postane glatka pasta. Dodajte jaje, sjemenke bundeve i malo soli, pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.  Na pleh obložen papirom za pečenje namažite malo biljnog ulja. Kašikom oblikujte male lepinjice i pospite ih susamom.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-18 minuta, dok ne postanu blago zlataste i čvrste na dodir. Ostavite da se prohlade nekoliko minuta prie serviranja.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop