Piletina zapečena sa parmezanom je brzinsko jelo, a ukusnije nego iz restorana.

Sastojci:
- 4 polovine pilećeg filea
- so i bibera po ukusu
- 2 velika jajeta
- 240 g prezli, ili više po potrebi
- 180 g rendanog parmezana
- 2 kašike brašna
- 120 ml maslinovog ulja za prženje
- 120 g paradajz sosa
- 60 g mocarele, isječene na male kockice
- 60 g sjeckanog svježeg bosiljka
- 120 g rendanog kačkavalja
- 2 kašičice maslinovog ulja
Recept za piletinu zapečenu sa parmezanom:
Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 230 stepeni C. Stavite pileći file u kesu koja se zaptiva, na ravnu površinu. Čvrsto istucite piletinu čekićem za meso na debljinu od 5 cm. Zatim je dobro začinite solju i biberom. Pospite brašno preko filea, ravnomjerno premazujući obe strane. U plitkoj činiji umutite jaja i ostavite na stranu.
Pomiješajte prezle i polovinu parmezana u posebnoj posudi, ostavite sa strane. Meso posuto brašnom umočite u razmućena jaja. Prebacite ga u mješavinu prezla i pospite sa obe strane. Ostavite piletinu da odstoji 10 do 15 minuta. Zagrijte ulje u tiganju na jakoj vatri i pržite piletinu u zagrijanom ulju do zlatne boje, oko 2 minuta po strani.
Prebacite piletinu u posudu za pečenje. Svaki file prelijte sa 2 kašike paradajz sosa, komadićima mocarele, svježeg bosiljka i kačkavalja. Odozgo pospite preostalim parmezanom i pokapajte sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrijanoj rerni dok sir ne porumeni, 15 do 20 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)