• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina zapečena sa parmezanom

Piletina zapečena sa parmezanom je brzinsko jelo, a ukusnije nego iz restorana.

 Piletina zapečena sa parmezanom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 polovine pilećeg filea
  • so i bibera po ukusu
  • 2 velika jajeta
  • 240 g prezli, ili više po potrebi
  • 180 g rendanog parmezana
  • 2 kašike brašna
  • 120 ml maslinovog ulja za prženje
  • 120 g paradajz sosa
  • 60 g mocarele, isječene na male kockice
  • 60 g sjeckanog svježeg bosiljka
  • 120 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašičice maslinovog ulja
Zašto je korisno da jedete bosiljak?

Bosiljak je bogat vitaminima K, C i A i kalicjum, kalijumom, gvožđem i magnezijumom.
Jelima daje savršenu aromu, može da se koristi svjež ili sušen. Ima antiupalna svojstva.

Recept za piletinu zapečenu sa parmezanom:

Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 230 stepeni C. Stavite pileći file u kesu koja se zaptiva, na ravnu površinu. Čvrsto istucite piletinu čekićem za meso na debljinu od 5 cm. Zatim je dobro začinite solju i biberom. Pospite brašno preko filea, ravnomjerno premazujući obe strane. U plitkoj činiji umutite jaja i ostavite na stranu.

Pomiješajte prezle i polovinu parmezana u posebnoj posudi, ostavite sa strane. Meso posuto brašnom umočite u razmućena jaja. Prebacite ga u mješavinu prezla i pospite sa obe strane. Ostavite piletinu da odstoji 10 do 15 minuta. Zagrijte ulje u tiganju na jakoj vatri i pržite piletinu u zagrijanom ulju do zlatne boje, oko 2 minuta po strani.

Prebacite piletinu u posudu za pečenje. Svaki file prelijte sa 2 kašike paradajz sosa, komadićima mocarele, svježeg bosiljka i kačkavalja. Odozgo pospite preostalim parmezanom i pokapajte sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrijanoj rerni dok sir ne porumeni, 15 do 20 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop