Batačići na roštilju neizostavni su za praznike i uvijek pogodna opcija za sve one koji ne jedu crveno meso.

Sastojci:
- 16 pilećih bataka
- 4 kašičice maslinovog ulja
- 3 kašičice bijelog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 ½ kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica senfa u prahu
- ½ kašičice ljute papričice u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Recept za najukusnije batačiće sa roštilja:
Kako biste napravili ove batake, prvo zagrijte roštilj. Dok se roštilj zagrijava, osušite pileće batake. Ravnomjerno premažite sve strane maslinovim uljem. Pomiješajte sve začine, so i biber. Lagano utrljajte mješavinu začina u sve strane bataka, uključujući i ispod kože.
Kada se roštilj zagrije, očistite ga i namažite uljem da se ne lijepi. Poređajte pileće batake po roštilju, i razmaknute jedan od drugog. Grilujte oko 25 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta.
Skinite sa roštilja i ostavite da odstoje oko 5 minuta pre serviranja. Ostatke čvrsto umotajte u foliju čuvajte u frižideru oko 4 dana. Uživajte!
(MONDO/Stvar ukusa)