Ove nedjelje jedemo najbolje Zlatiborac suhomesnate proizvode u toplom tijestu i neodoljivom sosu. Mondo kuhinja miriše na ružice :)
Slane ružice koje će, obećavamo, obožavati vaši ukućani svih uzrasta osmislio je naš kuvar Peđa Tošić Pogledajte recept i ne zaboravite da učestvujete u nagradnoj igri na našoj Facebook stranici. Imamo sjajne Zlatiborac nagrade!
Potrebne namirnice:
- Brašno (0,5 kg)
- Kvasac (0,01 kg)
- So, šećer (0,01 kg)
- Pileća prsa u omotu (0,2 kg)
- Dimljena pečenica (0,2 kg)
- Stišnjena šunka (0,2 kg)
- Mladi sir (0,2 kg)
- Kečap (0,1 kg)
- Edamer (0,1 kg)
- Origano
Način pripreme:
U brašno dodati so, šećer, kvasac i toplu vodu. Zamijesiti tijesto (da ne bude suviše tvrdo) i ostaviti da nadođe. Zlatiborac proizode i sir edamer isjeći na sitne kockice.
U odgovarajuću posudu stavimo mladi sir, kečap i isjeckane namirnice, po želji dodamo origano (ili neko drugo začinsko bilje). Sve dobro izmiješamo da se sjedini.
Nadošlo tijesto premijesiti, razvaljati i premazati smjesom Zlatiborac proizvoda i sira. Tijesto urolati i isječeći na kolutove debljine oko dva cm. Slagati na masni papir, ostaviti još 5-10 minuta da nadođe i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.