• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO kuhinja: Ružice za praktične domaćice VIDEO

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez Autori Ivana Šimundža Autori Vedran Ševčuk

Ove nedjelje jedemo najbolje Zlatiborac suhomesnate proizvode u toplom tijestu i neodoljivom sosu. Mondo kuhinja miriše na ružice :)

 Mondo kuhinja i Zlatiborac: Ružice (Recept) Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Slane ružice koje će, obećavamo, obožavati vaši ukućani svih uzrasta osmislio je naš kuvar Peđa Tošić Pogledajte recept i ne zaboravite da učestvujete u nagradnoj igri na našoj Facebook stranici. Imamo sjajne Zlatiborac nagrade!

Potrebne namirnice:

- Brašno (0,5 kg)

- Kvasac (0,01 kg)

- So, šećer (0,01 kg)

- Pileća prsa u omotu (0,2 kg)

- Dimljena pečenica (0,2 kg)

- Stišnjena šunka (0,2 kg)

- Mladi sir (0,2 kg)

- Kečap (0,1 kg)

- Edamer (0,1 kg)

- Origano

Način pripreme:

U brašno dodati so, šećer, kvasac i toplu vodu. Zamijesiti tijesto (da ne bude suviše tvrdo) i ostaviti da nadođe. Zlatiborac proizode i sir edamer isjeći na sitne kockice.

U odgovarajuću posudu stavimo mladi sir, kečap i isjeckane namirnice, po želji dodamo origano (ili neko drugo začinsko bilje). Sve dobro izmiješamo da se sjedini.

Nadošlo tijesto premijesiti, razvaljati i premazati smjesom Zlatiborac proizvoda i sira. Tijesto urolati i isječeći na kolutove debljine oko dva cm. Slagati na masni papir, ostaviti još 5-10 minuta da nadođe i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop