Mondo kuhinja i Zlatiborac Ruzice Recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

MONDO kuhinja: Ružice za praktične domaćice VIDEO

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez Autori Ivana Šimundža Autori Vedran Ševčuk
Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez Autori Ivana Šimundža Autori Vedran Ševčuk

Ove nedjelje jedemo najbolje Zlatiborac suhomesnate proizvode u toplom tijestu i neodoljivom sosu. Mondo kuhinja miriše na ružice :)

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Slane ružice koje će, obećavamo, obožavati vaši ukućani svih uzrasta osmislio je naš kuvar Peđa Tošić Pogledajte recept i ne zaboravite da učestvujete u nagradnoj igri na našoj Facebook stranici. Imamo sjajne Zlatiborac nagrade!

Potrebne namirnice:

- Brašno (0,5 kg)

- Kvasac (0,01 kg)

- So, šećer (0,01 kg)

- Pileća prsa u omotu (0,2 kg)

- Dimljena pečenica (0,2 kg)

- Stišnjena šunka (0,2 kg)

- Mladi sir (0,2 kg)

- Kečap (0,1 kg)

- Edamer (0,1 kg)

- Origano

Način pripreme:

U brašno dodati so, šećer, kvasac i toplu vodu. Zamijesiti tijesto (da ne bude suviše tvrdo) i ostaviti da nadođe. Zlatiborac proizode i sir edamer isjeći na sitne kockice.

U odgovarajuću posudu stavimo mladi sir, kečap i isjeckane namirnice, po želji dodamo origano (ili neko drugo začinsko bilje). Sve dobro izmiješamo da se sjedini.

Nadošlo tijesto premijesiti, razvaljati i premazati smjesom Zlatiborac proizvoda i sira. Tijesto urolati i isječeći na kolutove debljine oko dva cm. Slagati na masni papir, ostaviti još 5-10 minuta da nadođe i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop