Bademi isečeni na listiće učiniće komadiće pohovanog svinjskog filea još krckavijim!
Isprobajte ovaj interesantan recept, i nemojte da vas mrzi da pravite i sos, odlično se slaže!
Sastojci:
Šolja prezli
Pola šolje badema isečenih na listiće
Kafena kašičica belog luka i prahu
Pola kašičice soli
Malo bibera
Jedno belance, penasto ulupano (odaberite veće jaje)
Jedan svinjski file, isečen na delove debljine oko centimetar i po
Jedna četvrtina šolje meda
Dve supene kašike soja sosa
Dve kašike senfa
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, u tepsiju stavite papir za pečenje i premažite ga mrvicom ulja.
Prezle, bademe isečene na listiće, beli luk u prahu, so i biber stavite u blender i blendirajte dok se bademi ne iseckaju na srednje krupne komadiće, tako da dobijete ujednačenu smesu ovih sastojaka.
Sipajte je u pliću posudu.
Belance sipajte u drugu pliću posudu, pa svaki komadić filea umočite prvo u belance, a zatim ga uvaljajte u suve sastojke za pohovanje. Zatim komade mesa ređajte na papir za pečenje, i na svaki kanite odozgo još malo ulja.
Pecite u rerni dvadesetak minuta, ili dok meso ne dobije lepu zlatno-žutu koricu.
U međuvremenu, napravite sos tako što ćete pomešati med, soja sos i senf u manjoj činijici. Služite zajedno!
Da li vi imate neki interesantan recept za svinjsko meso?