Recept za piletinu u sosu.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Piletina sa povrćem i kremastim sosom od sira i pavlake

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Uživajte u neodoljivom ručku!

Izvor: Guliver/Getty Images/Bartosz Luczak

Potrebna vam je ideja za ručak? Pripremite ovu piletinu sa povrćem i kremastim sosom!

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Četiri pileća filea

Možda će vas zanimati

So i biber po ukusu

Kašičica suvog origana

40 grama putera

Tri čena belog luka

Šolja i po čeri paradajza (iseći na polovine)

Tri šolje spanaća

Pola šolje pavlake za kuvanje

¼ šolje rendanog parmezana

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, piletinu posolite, dodajte malo bibera i origano, pa propržite oko pet do osam minuta sa svake strane. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.

U istom tiganju, na vatri srednje jačine, istopite puter. Dodajte beli luk i propržite oko minut, a zatim i čeri paradajz, malo soli i bibera. Krčkajte dok paradajz ne počne da puca, zatim dodajte spanać – ostavite na vatri sve dok spanać ne bude gotov.

U to dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa ostavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko tri minuta, pa u to zatim vratite i piletinu i krčkajte još pet do sedam minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Povezane vijesti

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader