Recept Domaci tart sa sljivama i bademima.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Slatko i brzo, idealno za početnike: Domaći tart sa šljivama i bademima

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Možete da ga napravite čak i ako ste potpuni početnik u kuhinji, evo i kako!

Izvor: Guliver/Getty images/iStock/fotek

Ako volite voćne kolače, predlažemo vam ovaj jednostavni tart sa šljivama i bademima. Recept je brz i lak, pa je pogodan i za potpune početnike.

Sastojci:

Povezane vijesti

Pakovanje lisnatog testa

500 grama zrelih šljiva

80 grama smeđeg šećera

50 grama listića badema

Pola limuna

Jedno jaje

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na papir za pečenje.

Šljive operite, isecite na kriške, pomešajte sa šećerom i sokom limuna i poređajte po testu, tako da sa svake strane imate "slobodan" rub testa od pet centimetara.

Rub jednostavno presavijte na unutra, tako da formirate koru. Ivice premažite jajetom, ubacite tart u rernu na pet minuta, zatim smanjite temperaturu na 200 i pecite još desetak minuta, ili dok testo ne postane zlatno, a šljive meke. Pre služenja, pospite listićima badema.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader