Za gurmane koji vole jednostavne recepte Glazirana svinjska pecenica.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Za gurmane koji vole jednostavne recepte: Glazirana svinjska pečenica

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Veoma jednostavan recept za sočno meso koji će vas oduševiti!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Magone

Ako volite meso i jake arome, predlažemo vam ovu glaziranu svinjsku pečenicu! Sve sastojke samo pomešajte, prelijte proprženo meso i dovršite posao u rerni.

Sastojci:

Svinjski file

200 mililitara pileće supe od kocke

Sveži ruzmarin

Dve kašike senfa

Dve kašike balzamiko sirćeta

Četiri čena belog luka

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, propržite meso sa svake strane dok lepo ne porumeni, zatim ga izvadite na tanjir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite u tiganju beli luk, dodajte sve ostale sastojke i pustite da proključa.

Svinjetinu prebacite u posudu za pečenje, prelijte glazurom u pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, uz povremeno prelivanje glazurom. Obavezno ostavite da se meso "odmori" pre nego što ga isečete i servirate.

Koja je vaša tajna za sočnu svinjetinu? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader