Krmenadle sa kruskama iz rerne.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Krmenadle sa kruškama iz rerne

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Da li ste probali ovako da ih spremite? Oduševiće vas!

svinjetina s kruškama Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/ALLEKO

  Ako volite krmenadle, predlažemo vam da ih spremite na ovaj jednostavan način - drugačije su, a ukusne i sočne!

Verovatno već znate da jabuke idu odlično uz svinjetinu, ali isto važi i za kruške, što ovaj recept dokazuje!

Sastojci:

Dve krmenadle

Dve kruške

Čaša soka od pomorandže

Dve kašike smeđeg šećera

Kašika maslaca

Sveži ruzmarin

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

U većem tiganju, zagrejte ulje i propržite krmenadle sa svake strane, tako da se lepo karamelizuju. Prebacite ih u posudu u kojoj ćete ih peći, posolite ih i pobiberite. Kruške prepolovite, uklonite im jezgro i poređajte ih oko mesa.

U sredinu krušaka stavite po komadić maslaca, prelijte sve sokom od pomorandže, pospite smeđim šećerom. Na vrh stavite ruzmarin, prekrijte jelo folijom i pecite na 180 stepeni 20 minuta, zatim otkrijte i pecite još 15-20 minuta.

Znate li vi za još neku dobru kombinaciju voća i mesa? Recite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader