Recept kojem nećete moći da odolite!
Uživajte u kremastom i bogatom ukusu pileće supe sa pirinčem i pavlakom!
Sastojci:
Četiri šolje pilećeg bujona
Dve šolje vode
Četiri pileća filea
120 grama belog pirinča
Pola kašičice soli
Pola kašičice mlevenog bibera
¾ šolje brašna
115 grama putera
Dve šolje pavlake za kuvanje
Priprema:
U većoj šerpi na vatri srednje jačine pomešajte bujon, vodu i piletinu iseckanu na kockice. Pustite da proključa, a dodajte i pirinač, malo posolite. Poklopite i sklonite sa vatre.
U manjoj posudi pomešajte so, biber i brašno. Zatim u tiganju rastopite puter, pa dodajte mešavinu brašna, kašiku po kašiku. U to dodajte i pavlaku, postepeno, i mešajte da se sve sjedini. Ostavite da se krčka dok se ne zgusne, oko pet minuta.
Kremastu smesu sa pavlakom pomešajte sa bujonom i pirinčem. Krčkajte 10-15 minuta na vatri srednje jačine, sklonite i poslužite toplo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.