Belgijski vafli recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Kao iz poslastičarnice: Mekani i vazdušasti belgijski vafli

Autor Nataša Petrović
Autor Nataša Petrović

Evo sjajnog recepta za popularnu belgijsku poslasticu!

Izvor: Guliver/Getty Images/beats3

Belgijski vafli se spremaju jednostavno, a zahvaljujući ovom receptu biće mekani i vazdušasti, kao iz poslastičarnice. 

Sastojci:

2 ¼ šolje brašna

Kašika praška za pecivo

Tri kašike šećera

Pola kašičice soli

Kašičica cimeta

Dva jaja

Pola šolje ulja

Dve šolje mleka

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Pripremite i zagrejte aparat za vafle.

U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.

U drugoj posudi srednje veličine umutite belanca dok ne dobijete penu. Odložite sa strane.

U odvojenoj posudi umutite žumanca, ulje, mleko i ekstrakt vanile. Ovu smesu zatim pomešajte sa suvim sastojcima i izmešajte. Na kraju dodajte umućena belanca i polako izmešajte.

Smesu sipajte u aparat za vafle i pecite prema uputstvima na aparatu.

Vafle poslužite tople, sa sirupom, šećerom u prahu, nekim slatkim prelivom ili voćem.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader