• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Semezdin Mehmedinović, Aleksandra Marilović, Vladan Krečković... na 3. danu Imperativa (FOTO, VIDEO)

Autor Siniša Stanić

I treći dan 4. regionalnog festivala književnosti Imperativ ponudio je mnoštvo zanimljivog sadržaja ljubiteljima književnosti u Banjaluci.

 Semezdin Mehmedinović, Aleksandra Marilović, Vladan Krečković... na 3. danu Imperativa (FOTO, VIDEO) Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

U kafe baru "Yoko" sa književnim fanovima družila se publicistkinja, teoretičarka i aktivistkinja Marija Ratković, autorka romana "Ispod majice", a nakon toga u Banskom dvoru predstavljena je autorka Milanka Blagojević i njena zbirka priča "Nervus vagus i druge priče", objavljena u izdanju izdavačke kuće "Imprimatur".

U Art bioskopu Banskog dvora prikazan je film "Kino Lika", snimnjen prema istoimenom romanu Damira Karakaša, a nakon projekcije održana je "Bajkovnica", radionica pisanja za djecu, koju je održala književnica Jelena Kojović Tepić.

Izvor: Imperativ

U okviru programa "Poeziju će svi čitati" stihove su govorili Vladan Krečković iz Beograda i Aleksandra Marilović iz Banjaluke.

"Poezija mi je pružila mogućnost rekonstruisanja slike sveta posebno kada čovek dođe u pojedine trenutke kada svet u kojem živi i sa kojim je u nekoj vrsti komunikacije posredstvom jezika počne da postaje dosadan. Kada čovek postane umoran onda je poezija dobar način da rekonstrušemo tu sliku i stvorimo neke nove svetove, stanja, situacije koje do sada nisu postojale", rekao je Vladan.

Pjesnikinja Aleksandra Marilović je rekla da "Imperativ" pokazuje kakva je senzacija baviti se poezijom.

"Svi oni autori koji imaju priliku da izađu na svjetlost ovog Festivala mislim da nemaju više prostora za samosažaljenje i nerad", naglasila je Aleksandra.

Pjesnici iz Banjaluke i Beograda čitali su i svoje pjesme, pogledajte kako je to izgledalo:

...
Izvor: Mondo BiH
...
Izvor: Mondo BiH

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je razgovor sa sarajevskim piscem Semezdinom Mehmedinovićem, a sa njim je o knjizi "Ovo vrijeme sada" razgovarao novinar i književni kritičar Đorđe Krajišnik.

"Ovo mi je prvi put da u književnom svojstvu gostujem u Banjaluci i jako mi je drago što sam tu. Rad 'Imperativa' sam sa velikim simpatijama pratio iz daljine. 'Imperativ' je jedan urban Festival, kad kažem urban mislim da nema nacionalističkog predznaka i već godinama okuplja izvrsne autore", kazao je Semezdin Mehmedinović.

Na kraju jučerašnjeg programa pisac Bojan Savić Ostojić čitao je odlomke iz svoje knjige "Ništa nije ničije" i puštao muziku koja ga inspiriše, u okviru programa Note i slova.

Festival "Imperativ" nastavlja se i danas, a opširnije o programu možete se informisati OVDJE. Sajamski dio Festivala otvoren je svakog dana od 10 do 21 časa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop