• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koprodukcija banjalučkog i bugojanskog pozorišta - predstava "Ne igraj na Engleze"

Autor Siniša Stanić

Predstava je nastala u produkciji Teatra Fedra Bugojno i Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke

 Koprodukcija banjalučkog i bugojanskog pozorišta - predstava "Ne igraj na Engleze" Izvor: Promo

U ponedjeljak 1. novembra, sa početkom u 20 časova, u Bugojnu će se održati premijera predstave "Ne igraj na Engleze", koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Marko Vukosav.

Predstava je nastala u produkciji Teatra Fedra Bugojno i Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke.

Tekst Vladimira Đurđevića "Ne igraj na Engleze" prvi je dramski tekst ovog beogradskog pisca, koji je svoju praizvedbu imao 2007. godine, a od tada u raznim postavkama plijeni pažnju publike u cijelom regionu.

Režiju ove komedije potpisuje Marko Vukosav, reditelj iz Sečnja, koji trenutno živi i radi u Banjaluci, a u Teatru Fedra Bugojno je već režirao višestruko nagrađivanu predstavu "Noć kad se".

Možda će vas zanimati

U ovoj Đurđevićevoj komediji prisustvujemo jednom isječku iz života tri najbolja prijatelja koji dijele zajedničko odrastanje, druženje, pa i strastvenu ljubav prema brzoj zaradi i sportskoj kladionici. Ipak, njihovo prijateljstvo i odnos prema životu, biće poljuljani u toku trajanja samo jedne fudbalske utakmice, jer ovog puta nije uložen samo novac već i stvari mnogo vrijednije od novca. Ko će od njih trojice biti gubitnik, a ko dobitnik vidjećemo, jer lopta je okrugla i kao što kaže jedan od likova iz predstave "okreće se kolo sreće".

Uloge Piksija, Buleta i Pauna su oživjeli Senad Milanović, glumac iz Bugojna, Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke i Aleksandar Runjić, glumac Gradskog pozorišta Jazavac, takođe iz Banjaluke.

Grafički dizajn predstave je radio Saša Đorđević, video animacije Amar Ferizović, a producent predstave je Amel Ugarak.

Iz bugojanskog teatra ističu da je ovo prvi put od postanka Teatra Fedra Bugojno, u novembru 1963. godine, da Fedra u ulozi vodećeg producenta, stvara predstavu sa profesionalnim ansamblom i to ih čini jako ponosnima, a i zahvalnima, prije svega akterima predstave i koproducentu Gradskom pozorištu Jazavac iz Banjaluke.

Nakon bugojanske premijere predstava "Ne igraj na Engleze" će imati i premijeru u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci 3. novembra, a zatim i prve reprize u Banjaluci 9. novembra i u Bugojnu 11. novembra ove godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop