• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Beogradski džez kvartet" otvorio četvrti "Intime džez fest"

Autor Dragana Božić

Koncertom "Beogradskog džez kvarteta" u Koncertnoj dvorani Banskog dvora otvoren je Četvrti festival džez muzike "Intime džez fest".

 Počeo Intime džez fest Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Publika je uživala u kultnim džez standardima, ali i autorskim kompozicijama ovog kvarteta, kojeg čine vrhunski muzičari - Ivan Ilić na klaviru, Ljubiša Paunić na saksofonu, David Gegić kontrabas i Miodrag Maljoković bubnjevi.

Maljoković je rekao da im je drago da su u Banjaluci, gdje uvek osjete gostoprimstvo, a onda se trude da uzvrate onako kako najbolje znaju – muzikom.

"Moram da pohvalim odličnu organizaciju Banskog dvora – Kulturnog centra, jer da nema ljudi koji žele da ovo stvarno uspe i to rade svim srcem, onda od ovoga ne bi bilo ništa", rekao je Maljoković i dodao da je ovom ansamblu pripala velika čast da otvore ovaj festival.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

"Intime džez fest" konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, saopšteno je iz Kulturnog centra Banskog dvora.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović kaže da nije bilo lako nastaviti tradiciju i kontinuitet zbog cijele situacije koju je izazvala pandemija virusa korona i dodaje da Festival u svom četvrtom izdanju ima reprezentativan program.

"Naši gosti su neka od najznačajnijih imena regionalne i evropske džez scene i mislim da možemo biti ponosni na ono što će festival i Banski dvor kao organizator ponuditi publici", rekao je Matović.

On ističe da su posebno zadovoljni reakcijom publike i da je ovo još jedan događaj koji pokazuje da Banjaluka ima publiku koja voli džez, a treba joj samo ponuditi kvalitetan program i na adekvatan način to promovisati.

Festival će nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru dobiti svoj "nastavak" - u banjalučkom kafeu "Jazavac" u okviru Muzičkog paviljona u parku "Petar Kočić", gdje će od 22.00 časova nastupati poznati banjalučki džez sastav "Combine Quartet" kojem će se na bini pridružiti učesnici festivala.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je grad Banjaluka.

Sutra je na programu koncert "Džez trio" kojeg čine Per Matisen bas, Adis Sirbubalo klavir i Amar Češljar bubnjevi. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop