• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na 4. "Intime jazz fest" dolaze Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Beogradski džez kvartet...

Autor Siniša Stanić

U organizaciji Banskog dvora - Kulturnog centra u Banjaluci od 23. do 26. novembra održaće se 4. festival džez muzike "Intime jazz fest".

 Na 4. "Intime jazz fest" dolaze Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Beogradski džez kvartet... Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Nakon uspješno realizovanog 4. Internacionalni festival umjetničke muzike "Jesenja sonata", ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Možda će vas zanimati

"Potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, Banski dvor nastoji da uz maksimalno poštivanje svih propisanih mjera i preporuka, održi kontinuitet i istraje u svojoj misiji organizovanja kvalitetnih kulturnih programa i u ovim nesvakidašnjim okolnostima tzv. 'nove normalnosti'. U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikad a u prilog tome najbolje svjedoči veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora", rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora - Kulturnog centra.

4. festival džez muzike "Intime jazz fest" konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika.

PROGRAM 4. festivala džez muzike "Intime jazz fest"

Utorak, 23.11.

Koncert BEOGRADSKI DŽEZ KVARTET - IVAN ILIĆ (klavir) - LJUBIŠA PAUNIĆ (saksofon) - DAVID GEGIĆ (kontrabas) - MIODRAG MALJOKOVIĆ (bubnjevi)

Srijeda, 24.11.

Koncert DŽEZ TRIO - PER MATISEN (bas) - ADIS SIRBUBALO (klavir) - AMAR ČEŠLJAR (bubnjevi)

Četvrtak, 25.11.

Koncert BRAMAKS KVINTET - BRANKO MARKOVIĆ (kontrabas) - MAKS KOČETOV (saksofon) - STRAHINJA BANOVIĆ (truba) – ANDREJA HRISTIĆ (klavir) - ALEKSANDAR CVETKOVIĆ (bubnjevi)

Petak, 26.11.

Koncert klavirski džez duo MATIJA DEDIĆ i VASIL HADŽIMANOV

.......

Svi festivalski programi će se održati u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20 časova, a ulaznice za koncerte će biti u prodaji od petka 12. novembra 2021. godine, po cijeni od 10 KM za svako festivalsko veče.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 12 do 18 časova.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop