• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncertom beogradskog gitariste otvoren festival "Jesenja sonata"

Autor Dragana Božić

Koncertom gitariste i kompozitora iz Srbije Nemanje Bogunovića i njegovog "Strings atačed" kvinteta u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci otvoren je Četvrti internacionalni muzički Festival "Jesenja sonata".

 Otvorena Jesenja sonata 2021. Izvor: Srna/Ana Bencun

Bogunović je istakao značaj ovog i sličnih festivala klasične muzike koji u kontinuitetu nude publici kvalitetan sadržaj.

"Nekvalitetnog sadržaja je, nažalost, puno na sve strane, ali sam ubeđen da će lepota spasiti svet. Problem je što ljudi nisu upoznati sa klasičnom muzikom na pravi način, a ovi festivali su prava prilika za to", rekao je Bogunović novinarima.

On je rekao da je prvi put u Banjaluci, te da mu je zadovoljstvo što ima priliku da otvori festival koji ima veliki značaj za ovaj grad, ali i regiju.

"Srećan sam jer imam priliku da banjalučkoj publici predstavim svoje autorske kompozicije u prvom delu koncerta, dok u drugom delu imamo za svakog po nešto", rekao je Bogunović.

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović izrazio je zadovoljstvo što je festival "Jesenja sonata" postao mjesto susreta vrhunskih muzičkih umjetnika iz zemlje i inostranstva.

"Ovogodišnji petovečernji program Festivala obuhvatiće značajna imena etabliranih muzičkih umjetnika iz Srbije, Austrije, Republike Srpske, Italije i Hrvatske, te uprkos ovom vremenu takozvane nove normalnosti i brojnim preprekama, festivalska tradicija neće biti prekinuta", rekao je Matović.

Festival "Jesenja sonata" trajaće do nedjelje, 10. oktobra, a svi koncerti počinju u 20.00 časova. Broj mjesta u publici je ograničen, a cijena ulaznica je pet KM.

Pokrovitelji festivala su Grad Banjaluka, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, te Adiko banka kao partner Banskog dvora. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop