• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučko studentsko pozorište obilježava jubilej u Narodnom pozorištu u Beogradu

Autor Dragana Božić

Banjalučko studentsko pozorište obilježiće 45. godina postojanja u ponedjeljak, 13. juna u Narodnom pozorištu u Beogradu, svečanim izvođenjem predstave "Noć bogova", autora Mire Gavrana, najavljeno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 275355196_4813609205374515_2617287380927733581_n.jpg Izvor: Banjalučko studentsko pozorište

Pozorišna predstava u režiji Marka Manojlovića biće izvedena u 20.30 časova na sceni Narodnog pozorišta "Raša Plaović", a nastupiće glumci Vojin Ćetković u ulozi francuskog kralja Luja Četrnaestog, Dejan Lutkić u ulozi dvorske lude i Nebojša Ilić u ulozi pisca Molijera.

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković i predstavnik uprave Narodnog pozorišta u Beogradu, nakon predstave, uručiće Ćetkoviću nagradu "Zlatni indeks" Banjalučkog studentskog pozorišta.

Jubilej Banjalučkog studentskog pozorišta obilježen je i u Banjaluci 19. februara svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Kako se navodi u saopštenju, Banjalučko studentsko pozorište je kroz skoro pet decenija postojanja postalo respektabilno i zauzelo mjesto ne samo u ovdašnjoj kulturi, već i u svijetu.

Svečanosti u Beogradu će prisustvovati i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je pružilo finansijsku i organizacionu podršku beogradskom obilježavanju 45. godišnjice Banjalučkog studentskog pozorišta.

(Srna)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop