• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednoglasno: Miri Banjac "Velika povelja Brankovog kola"

Autor Dušan Volaš

Velika povelja "Brankovog kola" za ovu godinu pripala je uglednoj dramskoj umjetnici, filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj glumici Miri Banjac, za uzvišeni oblik saradnje tokom proteklih decenija.

 Miri Banjac Velika povelja Brankovog kola Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Ovo je jednoglasno odlučio žiri "Brankovog kola" u sastavu - Nenad Grujičić, Vesna Čipčić i Milan Pletel, saopštili su organizatori pjesničke manifestacije "Brankovo kolo".

Prestižno priznanje "Brankovo kolo" dodjeljuje se umjetnicima i za nadahnuti doprinos ljepoti poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pjesnicima i ljudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića.

U saopštenju se navodi da je u poluvjekovnom trajanju, "Brankovo kolo" od samog početka sarađivalo s Mirom Banjac, koja je uvijek pokazivala visoki profesionalizam i veliku ljubav prema nastupima na Stražilovu i u Sremskim Karlovcima.

Brankovu poeziju govorila je, kako navode, sa sestrinskom "sremskom ljubavlju" doživljavajući njegove stihove kao svoje.

Velika povelja "Brankovoga kola" Miri Banjac biće uručena 9. septembra na svečanom otvaranju 51. "Brankovog kola", koje će trajati do 19. septembra u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu.

Među dosadašnjim laureatima ovog visokog priznanja "Brankovoga kola" nalaze se Vladeta Jerotić, Mihailo Miša Janketić, LJiljana Petrović, Vesna Čipčić, Bogdan Vinokić, Vera Kovač Vitkai, Milan Pletel, Ksenija Maricki Gađanski, Vitomir Vico Dardić, Matija Bećković i Svetlana Bojković.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop