• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka Stojičić ugostila nagrađeni ansambl predstave "Gospođica": Narodno pozorište zaslužuje podršku institucija

Autor Nikolina Damjanić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da Narodno pozorište zaslužuje podršku republičkih institucija i ohrabrila glumce da nastave sa razvojem kulture u Srpskoj.

 Željka Stojićić sastanak sa glumcima NPRS Izvor: Vlada RS

Stojičićeva je ugostila direktora Narodnog pozorišta Dijanu Grbić, glumce Slađanu Zrnić, Belindu Stijak i Pavla Pavića, te člana Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Anastasiju Marić povodom osvajanja nagrade na festivalu "Teatar na raskršću" u Nišu sa predstavom "Gospođica", ali i zapaženih rezultata na drugim festivalima.

Ona je naglasila da je vidljivo da glumci i članovi tima rade svoj posao sa ljubavlju i da to donosi vidljive rezultate, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

"Ovaj prijatan susret je prilika da razgovaram sa iskusnim glumcima, ali i sa novim članovima tima Narodnog pozorišta koji su pokazali talenat u predstavi `Gospođica` i ohrabrila sam ih da nastave sa svojim i sa razvojem kulture u Republici Srpskoj", navela je Stojičićeva.

Ona je rekla da Narodno pozorište ima talentovane glumce prepoznatljive u javnosti Republike Srpske, te da u pozadini ostvarenih uspjeha sigurno stoji uporan i predan rad na ostvarenju postavljenih ciljeva u oblasti pozorišne umjetnosti.

Tokom susreta razgovarano je o tekstu Strategije razvoja kulture Republike Srpske koja će uskoro biti razmatrana na sjednici Vlade Republike Srpske.

Izvor: Vlada RS

Stojičićeva je naglasila da su potencijali Narodnog pozorišta Republike Srpske i Simfonijskog orkestra značajni za ostvarivanje postavljenih strateških ciljeva u oblasti pozorišne i audio-vizuelne umjetnosti.

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske zahvalili su Stojičićevoj za priliku da neposredno predstave uspjehe u oblasti pozorišne umjetnosti u prethodnih godinu dana i planove za naredni period.

Narodno pozorište Republike Srpske nagrađeno je za najbolju predstavu na festivalima u Gradišci, Zenici, Jajcu i Nišu, a u narednom periodu planiraju da se predstave na festivalima u Prijedoru, Brčkom, Zaječaru i Nikšiću.

U prethodnom periodu osvajali su i nagrade publike za najbolju predstavu, nagrade za najbolju muziku, nagradu za više proglašenih najboljih glumaca, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju dramatizaciju i nagradu za scenski pokret.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop