• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvrđava Kastel će postati posebna ustanova, a prvo će biti osvijetljeni bedemi (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Grad Banjaluka planira da od tvrđave Kastel napravi posebnu ustanovu i instituciju, najavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Trenutno su u toku radovi na ugradnji rasvjete ispod zidina banjalučke tvrđave.

 Tvrđava Kastel postaje posebna institucija Izvor: Slaven Petković - Mondo

Kastel je trenutno dio ustanove Kulturni centar Banski dvor.

"On je sada filijala Banskog dvora i služi samo za iznajmljivanje. Mnogo više treba da uradimo od Kastela, da i tamo živi kultura, da i tamo živi  potecnijal Banjaluke. Kastel bi ove godine trebalo da postane ustanova, institucija, da dobije svoje ljude koji će za njega raditi", rekao je Stanivuković.

Najavio je će uskoro biti nastavljano obnavljanje zidina tvrđave, a da grad ima plan i za staru artiljerijsku kasarnu. Trenutno je u toku izgradnja rasvjete.

"U ovom trenutku radimo na osvjetljenju Kastela. I to je važno jer tamo je mrkli mrak, ne možete naveče da prošetate, ne možete ništa", dodao je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je o Kastelu, Kući Milanovića, izgradnji amfiteatra i budućeg kreativnog centra u Lazarevu govorio  na početku dvodnevne konferencije "Banja Luka Creative", koja je u Domu omladine okupila brojne profesionalce iz oblasti kreativne ekonomije ekonomije iz BiH, Ujedinjenog Kraljevstva i Zapadnog Balkana, ali i umjetnike iz različitih disciplina, a koju su organizovali Ambsada UK i Grad Banjaluka.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop