• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH na Venecijanskom bijenalu: Predstavljena "Mjera mora" autora Stjepana Skoke (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U nedjelju je u Veneciji otvoren paviljon Bosne i Hercegovine s projektom "Mjera mora" Muzeja moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru autora Stjepana Skoke na 60. po redu prestižnoj međunarodnoj umjetničkoj izložbi - Venecijansko bijenale.

 Bijenale u Veneciji - BiH Izvor: Sveučilište u Mostaru

Svečano otvoranje paviljona Bosne i Hercegovine, koji je smješten u UNESCO- ovoj palati Zorzi, okupio je brojne ugledne goste uključujući predsjedavajuću Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Borjanu Krišto, direktoricu UNESCO-ove kancelarije u Veneciji Magdalenu Landry te ambasdorku BiH u Italiji Amiru Arifović-Harms.

Bili su prisutni članovi rukovodstva Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem, rektori sveučilišta i univerziteta Bosne i Hercegovine i Hrvatske te brojni profesori, akademici, saradnici i prijatelji projekta, kao i veliki broj renomiranih bosanskohercegovačkih umjetnika, saopšeno je sa mostarske visokoškolske ustanove.

Ovogodišnje izdanje Bijenala, koje nosi temu "Stranci posvuda", pružilo je priliku za predstavljanje kulture i umjetnosti Bosne i Hercegovine široj međunarodnoj publici, a Skokina "Mjera mora", kako se navodi, istražuje interakcije i odnose između čovjeka i mora, koristeći se morskim elementima kako bi preispitala granice i mjere našeg suživota s prirodnim okruženjem.

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop