• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže uklanjanje panoa kosturske glave sa Muzeja

Autori mondo.ba Autori SRNA

Srpsko sabranje "Baštionik" zahtijeva da se reklamni pano izložbe "Nova religija", na kojoj se nalazi kosturska glava, ukloni sa zgrade Muzeja savremene umjetnosti RS, jer "kvari ugled institucije". Iz Muzeja ih uputili u Gradsku upravu!

 Srpsko sabranje "Baštionik" traži uklanjanje kosturske glave sa Muzeja Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Sabranje je u otvorenom pismu Muzeju, gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću i Administrativnoj službi grada zatražilo da Skupština grada na dnevni red prve sjednice uvrsti i pitanje iznalaženja adekvatnog prostora kao prikladnijeg i trajnog rješenja za obavljanje čina vjenčanja.

Iz Sabranja podsjećaju da je Muzej mjesto na kojem se obavlja čin sklapanja građanskog braka, a da bi građani tome prisustvovali moraju proći ispod reklamnog panoa na kojem se nalazi - mrtvačka glava, a "prelijepu fasadu jedne od najstarijih i najljepših zgrada Banjaluke prekriva u ogromnoj veličini predstavljena crna lobanja".

U pismu iz Sabranja poručuju da ne žele da im porodičnu fotografiju, uspomenu sa vjenčanja ispred Muzeja, "ruži nezvani gost- mrtvačka glava", kao i da "ovako agresivna reklama...iritira i vrijeđa osnovna ljudska prava".

"Živimo u vrijeme velikih sloboda izbora, sve nam je slobodno, ali nam nije sve na korist. Ne želimo da svoje stavove namećemo drugima, ali isto tako ne dozvoljavamo da se nama nameću stavovi i poruke koje nismo dužni da slušamo, gledamo i trpimo", navedeno je u pismu.

"Predstavnici Muzeja savremene umjetnosti RS su upoznati sa ovim zahtjevom, a predstavnicima Srbskog sabranja Bastionik, su poručili da se obrate Gradskoj upravi, koja organizuje vjenčanja", naveli su za MONDO iz MSURS.

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci od 17. marta do 27. maja traje izložba "Nova religija" autora Demijana Hirsta.

Pokrovitelji ove izložbe su Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske i Grad Banjaluka.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Arijana Knezevic

Nerafinirani idiotluk u ambalaži nevladinog udruženja.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop