• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kočićevo pero" Slobodanu Šnajderu

Autor SRNA

Književna nagrada "Kočićevo pero" za jesen 2016. godine dodijeljena je književniku Slobodanu Šnajderu za djelo "Doba mjedi".

Žiri u sastavu Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković jednoglasno je donio odluku da ova nagrada bude dodijeljena Šnajderu za visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi, saopšteno je iz Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd.

Vukolić je naveo da posljednji Šnajderov roman "Doba mjedi" potvrđuje davno izrečenu maksimu da za pisanje nije dovoljno samo znanje i da je ono tek gradivo.

"Za pisanje treba posjedovati erudiciju, maštu, senzibilitet, dakle vezivo koje će djelu dati punoću, bogatstvo i upečatljivost umjetničke ekspresije", naveo je Vukolić.

Prema njegovim riječima, Šnajder je kao pisac pokazao značajnu širinu interesovanja, ali i talenat da sva svoja interesovanja izrazi umjetnički upečatljivom formom.

Nagrada "Kočićevo pero" za jesen 2016. godine, koju dodjeljuje Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd, biće svečano uručena u petak, 11. novembra, u 12 časova na sajmu "Interliber" u Zagrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop