• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinika za vještačko dramsko oplođavanje

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Velika scena Narodnog pozorišta Republike Srpske pretvorena je u četvrtak u kliniku za vještačko dramsko oplođavanje zahvaljući predstavi "Trudna priča" Teatra komedije iz Skoplja. Predstava je odigrana u okviru 20. Teatar festa "Petar K

 Predstava "Trudna priča" odigrana na Teatar festu Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba
Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Da, da, dobro ste pročitali. Prva gostujuća predstava na festivalu donijela je domaćoj pozorišnoj publici jednu uzbudljivu priču, praćenu gromoglasnim smijehom i aplauzima. Sadašnjost je ne tako daleka budućnost, dešava se u klinici za vještačku oplodnju, a "doktorkata" odn. Doktor Kata, emancipovana i savremena žena nudi trima tragičnim heroinama iz 20. vijeka sve blagodeti savremenog doba.

Heroine - Lenče, Neda i Cveta imaju samo jednu zajedničku stvar: sve tri žele bebu. Imaju izbor - da se vrate u svoje životne drame, ili prelistaju katalog i odaberu oca za svoju bebu i tako nastave da žive u - komediji.

Predstava kritikuje tradicionalno shvatanje žene i braka, ali i ukazuje na "ljubavne trougle" koji su postojali oduvijek i svugdje, uprkos konzervativnim vremenima, shvatanjima... Poruka? Važno je da imamo opcije! Naše junakinje, suočene sa mogućnošću izbora birale su (ovaj put) najbolje za sebe.

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Jako je interesantan način na koji su ispričane priče glavnih protagonistkinja, ali i scensko rješenje. Produkcija takođe zaslužuje pohvale, jer, ako ništa drugo, bar smo vidjeli dron u našem pozorištu, vjerovatno po prvi put.

Režiju potpisuje Lidija Dedović, a autorka teksta je Blagica Sekuloska.

U okviru jubilarnog Teatar festa u petak je na repertoaru predstava "Čuvari tvog poštenja" Gradskog pozorišta Podgorica. Kompletan program čeka vas na OVOM LINKU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop