• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljena knjiga "Nomad na štiklama"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Knjiga "Nomad na štiklama" Sanje Radulović iz Doboja promovisana je u Narodnoj biblioteci "Branko Radičević" u Derventi.

Radulovićeva je u utorak rekla da je djelo prvo nastalo kao pripovijetka koju je časopis "Avlija" iz Rožaja u Crnoj Gori na konkursu proglasio za najbolju neobjavljenu kratku priču.

"I od toga je krenulo sve, knjiga je nastajala nekoliko godina i dijeli se u tri ciklusa. Prvi ciklus je `Odiseja` u kojem se nalazi i pripovijetka `Nomad nad štiklama` i još devet priča. U tom dijelu putujem sjećanjem kroz ratno djetinjstvo i pravim paralelu sa sadašnjim svijetom", navela je Radulovićeva.

U drugom dijelu knjige ona se bavila pitanjem demokratije, a u trećem je iskazala "omaž" umjetnicima kroz deset priča.

"To su priče o umjetnicima koji su se suočili s gubicima kroz život i koji su pokušali kroz umjetnost da ublaže svoju bol", rekla je ona.

Promoter Tatjana Tomić, koja je govorila o knjizi, istakla je da je najbolja građa ove knjige životno iskustvo autora.

"Knjiga predstavlja zbir svih Sanjinin isustava, duhovnih, ljudskih. Imamo uspomena iz djetinjstva, prizore iz rane mladosti na fonu ratnih dešavanja, ali imamo i bespoštedno seciranje svih lažnih vrijednosti našeg demokratskog društva u poslijeratnom periodu", rekla je Tomićeva.

Promociju je upotpunio poetski nastup Jasmine Radanović, muzička pratnja Damjana Teofilovića, a voditelj događaja bila je Aleksandra Marilović.

Inače, kratka priča "Jelovnik" Sanje Radulović uvrštena je u zbirku "Priče iz komšiluka", koju je u saradnji sa izdavačkom kućom Imprimatur ove godine objavio naš portal.

Priču možete pročitati OVDJE

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop