• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frljićevoj predstavi gran pri u Prijedoru

Autor mondo.ba

Predstava "Šest likova traži autora", autorski projekt Olivera Frljića, po tekstu Luiđija Pirandela, u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, proglašena je najboljom na 14. međunarodnom festivalu pozorišta Zlatna vila.

Ovaj festival okupio je od 18. do 24. aprila u Prijedoru, u takmičarskom programu, pet teatara iz Zagreba, Zenice, Banjaluke, Podgorice i Beograda.

Stručni žiri u sastavu Ivan Obrenov, Predrag Bjelošević i Gordana Gadžić nagradio je Olivera Frljića i za najbolju režiju, glumica iz iste predstave, Linda Begonja, najbolja je glumica na festivalu, a Sandra Dekanić dobitnica je nagrade za najbolju kostimografiju, takođe u zagrebačkoj predstavi.

Najbolji glumac, prema mišljenju žirija je Ljubiša Savanović u predstavi “Naši dani” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, to priznanje dijeli sa Andrijom Kuzmanovićem, glumcem u komadu “Osama - kasaba u Njujorku” Zvezdara teatra iz Beograda. Banjalučkim “Našim danima” u režiji Juga Radivojevića dodijeljena je i posebna nagrada za dramski tekst autoru Željku Stjepanoviću, najbolji mladi glumac je Danilo Kerkez iz iste predstave koja je osvojila i nagradu za scenografiju Dragane Macan Purković.

Stručni žiri dodijelio je i posebnu nagradu za dramatizaciju teksta romana “Osama - kasaba u Njujorku” Vladimira Kecmanovića dvojici autora - dramaturgu Kosti Peševskom i redatelju Darku Bajiću, Dejan Pejović nagrađen je za najbolju autorsku muziku, a, u istom komadu, nagrada za najbolju mladu glumicu pripala je Ivi Ilinčić.

Nagradu publike osvojila je predstava “Naši dani” u izvedbi glumačkog ansambla NPRS-a iz Banjaluke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop