• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asim Sarvan: Od duhovnog smo, nažalost, otišli daleko

Autor mondo.ba

U Vijećnici Banskog dvora sinoć je održana promocija kompakt diska "U vreme ono..." Asima Sarvana i Arhimandrita Timoteja, igumana manastira Vaznesenje (Ovčar Banja), na kojem se nalazi deset kompozicija.

"Meni je drago što sam oko ponovo poslije godinu dana u Banjaluci. Ovo je moj zavičaj. Ovog puta je povod naš novi CD. Arhimandrit Timotej i ja udružili smo snage i uspjeli da objavimo CD. Izrodila se lijepa saradnja. Bilo je veoma naporno doći do realizacije ovog projekta, ali se isplatilo. Drago nam je što šmo u prilici da CD predstavimo banjalučkoj publici i svima onima koji se interesuju za tradiciju i kulturu, muziku i duhovnost. Mi to spajamo", kazao je Asim Sarvan.

Od duhovnog smo, kako kaže, nažalost otišli daleko.

Možda će vas zanimati

"To je neka naša stvarnost sada. Pitanje je koliko ima zainteresovanih pojedinaca, jer potez je na pojedincima koji imaju snage da se bore za nešto što je provjeren kvalitet. Jako je teško, jer nema dovoljno novca za kulturu, nikad ga nije ni bilo, ali opet sa druge strane mi koji pokušavamo da njegujemo kulturu i kada gubimo, dobijamo. Gubimo sebe u smislu nekog truda, ali dobijamo nešto veće", dodao je on.

Asim smatra da je većina autora uvijek sumnjičava oko onoga što rade: "Veoma sam surov prema sebi. Imam neke svoje estetske kriterijume i pokušavam da se izborim za to. Sve u svemu najvažnije su pjesme, ako je pjesma dobra, produkciji može da se progleda kroz prste."

U pjesmama na ovom CD-u je ono što autori smatraju od životne važnosti. Dominira zvuk akustične gitare, ali su tu i zvuci instrumenata sa istoka kanun, uti, def, rik... Pjesme su namjenjene onima koji imaju osjetljiv sluh i vole da uposle svoje misli.

Svaka ostavlja drugačiji utisak, a ipak su sve povezane zvucima akustičnih instrumenata i nadahnućem u skladnu cjelinu. Arhimandrit Timotej je napisao četiri teksta, po jedan potpisuju Matija Bećković i protođakon Vlado Jaramaz, preostala četiri teksta i sve melodije potpisuje Asim Sarvan.

Album je odsvirala grupa "Targum" koju čine Peđa Manov - gitara i buzuki, Grigorije Pećanac - gitara, Zoran Branković - gitara, Goran Milošević - udaraljke, Stefan Sablić - kanun i uti (ud),Branko Isaković - bas gitara, Asim Sarvan - vokal i gitara i gost: Milica Petrović - violina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop