• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrhunski džez muzičari pred banjalučkom publikom!

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Od 23. do 26. novembra u Banskom dvoru održaće se 2. Intime Jazz Fest na kome nastupaju Bojan Zufikarpašić i Vasil Hadžimanov, Combine Quartet, Vlada Maričić kvartet i Vlatko Stefanofski tro... Nakon nastupa jam session u City Pubu!

 Intime Jazz Fest: Vrhunski džez muzičari pred banjalučkom publikom! Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

U Banskom dvoru u Banjaluci od 23. do 26. novembra održaće se drugi po redu festival džez muzike "Intime Jazz Fest", koji će okupiti neka od trenutno najvećih imena regionalne i svjetske džez scene.

Nakon velikog uspjeha i odjeka koji je iza sebe ostavio 2. Internacionalni festival umjetničke muzike "Jesenja sonata", ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u 2019, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Možda će vas zanimati

"Drugi festival džez muzike 'Intime Jazz Fest' konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju", kaže direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika - Bojana Zufikarpašića i Vasila Hadžimanova (subota, 23. novembar), sastava Combine Quartet (nedjelja, 24. novembar), Vlada Maričić kvarteta (ponedjeljak, 25. novembra) i Vlatko Stefanofski trija (utorak, 26. novembar).

"U skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, festival će se i ove godine nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru nastaviti u banjalučkom klubu City Pub, u kojem će od 22 sata nastupati poznati banjalučki džez sastavi JazzBless i Combine Quartet kao nosioci jazz jam sessiona, kojem će se pridružiti i ostali učesnici festivala", kaže Matović.

Svi festivalski programi će se održati u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20 časova, a ulaznice za koncerte će biti u prodaji već od četvrtka 7. novembra, po cijeni od 10 KM za prve tri festivalske večeri i 15 KM za završno festivalsko veče. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 10 do 18 časova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop