• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uživajte u izložbi banjalučkog umjetnika iz vlastite fotelje (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slikar iz Banjaluke Ognjen Radumilo priredio je virtuelnu izložbu umjetničkih slika pod nazivom "Slikarstvo u doba korone".

 Banjaluka: Ognjen Radumilo - virtuelna izložba VIDEO Izvor: Ognjen Radumilo/MONDO

Kad neko hoće nešto da učini, on nađe načina, a kad neće pronađe izgovor!

Otprilike tako bi glasila Radumilova maksima, kojeg ni izolacija izazvana pandemijom virusa korona nije omela da učini ono u čemu je najbolji, a to je da slika.

Možda će vas zanimati

Iako je poznat po multimedijalnim umjetničkim djelima, dosad je napravio animirani film "Ježurka ježić", kao i muzičke spotove pjevačici Vanji Mišić i prijedorskom bendu "Tatoo", u ovom vremenu boravka u stanu, vratio se svojoj primarnoj vokaciji i naslikao desetak umjetničkih radova.

Cijeli proces nastanka slika, direktno je prenosio na svom profilu na Fejsbuku, a sad je otišao i korak dalje, napravivši virtuelnu galeriju, u koju svako sa internet konekcijom može da uđe i pogleda radove "druge" umjetnosti. Na izložbi su uglavnom zastupljeni aktovi i portreti, među njima i neke svjetske "face" poput Dejvida Bouvija, Nika Kejva...

"Možda nije primjereno, u ovo 'nedoba' kad ljudi umiru od korona virusa reći da je za mene ova situacija najproduktivnija u umjetničkom radu, ali je stvarno tako. Ovo je moj odmor, u kojem radim i uživam. Nadam se, kao i svi, da će ovo brzo proći, više zbog drugih ljudi, koji možda nisu u stanju da u izolaciji pronađu parče svog raja. Do tada, ja ću da uživam. Još nešto, ostanite kod kuće, nosite rukavice, maske i pridržavajte se socijalne distance", rekao je Radumilo našem portalu.

A na nama je još i da uživamo u ovoj virtuelnoj izložbi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop