• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nobelovac Handke dobija kip u Banjaluci! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Nakon skulptura posvećenih Kočiću, Ćopiću, Puškinu i Njegošu, Banjaluka će od septembra biti bogatija za bronzanu figuru još jednog velikog književnika - nobelovca Petera Handkea!

 Nobelovac Handke dobija kip u Banjaluci! (FOTO) Izvor: Bojan Mikulić, Mondo

To je za naš portal potvrdio banjalučki vajar Bojan Mikulić, koji već neko vrijeme radi na svom novom djelu. Ovo će biti prva stojeća figura, postavljena u javnom prostoru nekog grada u svijetu, posvećena slavnom nobelovcu!

"Bilo mi je izuzetno drago kada je stigao prijedlog da radim tu ličnost, mislim da je to prva velika stojeća figura Handkea i biće trajno postavljena baš u Banjaluci. Banjaluka će dobiti bitnu znamenitost, siguran sam da će vrijeme pokazati da smo uradili lijepo djelo za naš grad i njegovu istoriju. Znam da je svečano otkrivanje u septembru ove godine, ali ne znam tačan datum. Nalaziće se u kompleksu preko puta fabrike duvana", otkriva za naš portal Bojan Mikulić, umjetnik koji je prošle godine izazavao veliku pažnju javnosti svojim skupturama stradalnika u Starom Brodu kod Višegrada.

"Handke je čovjek koji ukazuje na nepravdu i tu za mene nema ništa sporno. Ipak prije neki dan na jednoj konferenciji sa Dinom Mustafićem, od njega sam čuo da bi takva skulptura u Sarajevu vjerovatno bila srušena. Zašto bi neko rušio skulpturu nobelovca, koji ukazuje na svjetsku nepravdu", zapitao se Mikulić.

Dodaje da mu je za izradu bronzane figure ove veličine potrebno oko mjesec dana, u zavisnosti od toga da li radi ekspresivniji rad ili ga dovodi do detaljnog realizma...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nevena

O svih nobelovaca njemu se gradi skulptura u jednom od glavnih gradova u BIH!!! Čovjek koji negira strahote koje su se desile u BIH! Strašno! Tužno je kako neki građani Banjaluke ne vole svoje zemlju. U svojoj zemlji govore protiv nje i slave one koji promovišu fašizam! Dozvoliti da se jedna ovakva skulptura postavi u BiH je pretužno!

Zole

Zašto nam to treba?

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop