• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši 2020: Prva nagrada za predstavu "To nisam ja"

Autor mondo.ba

Dodjelom nagrada, sinoć je u Laktašima završen 15. Internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2020.

 Laktaši 2020: Prva nagrada za predstavu "To nisam ja" Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

U protekla tri dana na festivalu je u takmičarskom dijelu programa odigrano pet predstava koje su se ove godine našle na repertoaru po izboru selektora Milana Gajića. U revijalnom dijelu programa odigrana je predstava „Čekaonica” Dramskog studija „Daske”, nakon čega je uslijedila dodjela nagrada.

Pred žirijem nije bio nimalo lak zadatak i nakon vijećanja donesena je konačna odluka. Žiri festivala, koji je radio u sastavu: Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske i režiser, mr Renata Agostini, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti Banjaluka i prof. dr Duško Pevulja, vanredni profesor na Filološkom fakultetu Banjaluka, je dodijelio 10 nagrada, od kojih su tri novčane: nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najboljeg glumca i glumicu.

Po odluci stručnog žirija nagrada za najbolju predstavu u cjelini otišla je u ruke SPKD „Prosvjeta“ iz Prnjavora za predstavu „To nisam ja“.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Bojani Radić za sjajno odigranu ulogu žene u predstavi „Milion i po” Dramskog studija „Daske”, a nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je Ognjenu Todoroviću u predstavi „Milion i po”, za koju takođe potpisuje i režiju.

Pored ovih nagrada, žiri je dodijelio još sedam nagrada:

NAGRADA ZA GLUMAČKU BUDUĆNOST- Vojislav Elez, za predstavu „Obična priča“, Kulturna scena „Male stvari“, Trebinje.

NAGRADA ZA GLUMAČKU BUDUĆNOST- Anastazija Šimić, u predstavi „To nisam ja“, SPKD „Prosvjeta“ iz Prnjavora.

NAGRADA ZA GLUMAČKI PAR- Sarah Sarić i Damir Čobo, za predstavu „Crni kos“, Mostarski teatar mladih.

NAGRADA ZA NAJBOLJU ŽENSKU SPOREDNU ULOGU- Mila Prosan, za predstavu „To nisam ja“, SPKD „Prosvjeta“ iz Prnjavora.

NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU SPOREDNU ULOGU- David Popadić, za predstavu „Obična priča“, Kulturna scena „Male stvari“, Trebinje.

NAGRADA ZA NAJBOLJU REŽIJU- Milana Ninković i Milica Salata za predstavu „Obična priča“, Kulturna scena „Male stvari“, Trebinje.

SPECIJALNA NAGRADA- za izuzetan doprinos u pedagoškom radu sa mladim ljudima, Brankici Radonjić u predstavi „To nisam ja“, SPKD „Prosvjeta“ iz Prnjavora.

Svako veče predstave su se igrale u dva termina, nakon čega je uslijedila diskusija i razgovor sa glumcima za okruglim stolom koji je vodila doc. dr Ljiljana Čekić.

Jubilarni 15. Internacionalni festival amaterskog teatra protekao je u sjajnoj atmosferi, a izvedbe naših učesnika postavile su ozbiljnu konkurenciju, te se još jednom pokazalo da amaterske trupe pristupaju radu s velikom profesionalnošću i ozbiljnošću.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop