• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 5 DESTINACIJA ZA LJETOVANJE U PORTUGALU 2023: Prelijepe plaže, istorijske četvrti i to nije sve (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Predstavljamo vam top 5 destinacija za letovanje u Portugalu tokom 2023, bićete oduševljeni! Prelijepe plaže, istorijske četvrti idealne za šetnju, i to nije sve!

 Top 5 destinacija za ljetovanje u Portugalu 2023 Izvor: YouTube/World Wild Hearts

Ako želite da ljetovanje 2023. provedete u Portugalu, odabrali smo top pet destinacija za vaš ljetnji provod! Prelijepi Portugal odličan je izbor za ljetovanje u 2023. godini, a izdvojili smo pet mjesta koja se izdvajaju divnom prirodom, plažama i nezaboravnim noćnim životom.

1. Lisabon

Živahna prijestonica je fantastična destinacija za ljetovanje u Portugalu 2023. godine. Istražite šarmantne četvrti, kao što su Alfama i Bairo Alto, posjetite istorijske znamenitosti Lisabona kao što su toranj Belem i zamak Sao Horhe i uživajte u uzavreloj atmosferi gradskih trgova i ulica.

Izvor: YouTube/HungryPassport

Lisabon takođe nudi prelijepe plaže nadomak grada, kao što su Kaškais i Estoril.

2. Porto

Smješten na sjeveru zemlje, Porto je poznat po svom zadivljujućem okruženju reke, istorijskoj arhitekturi i ukusnom portovcu. Prošetajte duž rijeke Douro, posetite živopisni okrug Ribeira i ne propustite priliku da probate lokalnu kuhinju i probate porto vino u podrumima Vila Nova de Gaja.

Izvor: YouTube/World Wild Hearts

Možda je baš ovo mjesto vaše savršeno "bekstvo" za ljetovanje u Portugalu 2023!

3. Algarve

Regija Algarve u južnom Portugalu je poznata po svojoj zadivljujućoj obali, zlatnim plažama i slikovitim obalnim gradovima. Uživajte u sunčanim danima na plažama Albufeire, Lagosa ili Praja da Roča.

Izvor: YouTube/World Wild Hearts

Takođe možete da istražite prelijepe litice i formacije stijena na mestima kao što je Ponta da Pijedade ili krenete na izlete brodom da biste posetili očaravajuće pećine.

4. Madeira

Ovaj arhipelag, koji se nalazi na obali Maroka, raj je za sve koji žele da ljetovanje 2023. provedu istražujući ljepote Portugala. Madeira nudi bujno zelenilo, zadivljujuće vidikovce i blagu klimu tokom cijele godine.

Izvor: YouTube/Suitcase monkey

Istražite glavni grad Funšal, pešačite duž levada (kanali za navodnjavanje koji su pretvoreni u pješačke staze) i uživajte u prirodnim ljepotama šume Laurisilva, koju je UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine.

5. Azori

Još jedan portugalski arhipelag, Azori, raj je za entuzijaste na otvorenom. Ova udaljena i netaknuta destinacija može se pohvaliti spektakularnim vulkanskim pejzažima, termalnim izvorima i netaknutim jezerima. Posjetite glavna ostrva Sao Migel, Piko ili Terseira, gdje možete da uživate u aktivnostima poput planinarenja, posmatranja kitova, ronjenja i istraživanja zapanjujućih prirodnih čuda kao što su Sete Sidades i Lagoa do Fogo.

Ovo je samo nekoliko opcija za ljetovanje u Portugalu 2023. godine. Svaka destinacija nudi svoj jedinstveni šarm i iskustva. Uzmite u obzir ukus i potrebe sebe i svojih saputnika, bilo da su to porodica, djeca, prijatelji... Ali ljetovanje u Portugalu 2023. godine nudi zaista mnogo toga, pa ljubitelji plaže, šetnje po istorijskim četvrtima i živahnog noćnog života zaista mogu da pronađu savršenu opciju za svoj ljetnji odmor.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop