• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompletiran program Banja Luka Festa: Saznajte ko i kada stiže na Kastel!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Drugo izdanje Banjaluka Festa biće održano od 6 do 9. Jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

 Ko nastupa na banja Luka festu 2022. Izvor: Star travel

Drugo izdanje internacionalnog muzičkog festivala “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel, od 6. do 9. jula.

Nakon veoma uspješnog prvog izdanja, na pozornici pod otvorenim nebom nastupiće čuvena muzička imena u potpuno novim i drugačijim izdanjima.

Možda će vas zanimati

Rok velikani, grupa Bajaga i Instruktori otvoriće festival 6. jula koncertom za rok grupu, orkestar i hor, dok će na zatvaranju 9. jula nastupiti Zdravko Čolić!

Najveća eks-yu muzička zvijezda će premijerno u Banjaluci održati koncert u pratnji simfonijskog orkestra. Publika će imati priliku da prisustvuje svjetskoj premijeri koncerta "Zdravko Čolić Symphonic".

Vanvremenska muzička diva, Josipa Lisac nastupiće druge festivalske večeri, 7. jula, dok je 8. jul rezervisan za nastup svjetski poznate, španske muzičke zvijezde Luz Kasal, koju znamo po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara, prije svih "Piensa En Mi" i "Un Ano de Amor" iz kultnog filma "Visoke potpetice".

Domaća publika upoznala je Luz Kasal i kroz pjesmu “Madrugadas”, naslovnu numeru filma “Montevideo, vidimo se”. Ove numere biće dio repertoara za njen prvi koncert u Bosni i Hercegovini, koji priprema sa posebnom pažnjom.

Muzički spektakl za pamćenje i atraktivna festivalska lokacija na velikoj sceni tvrđave Kastel, učiniće Banjaluku i ovog ljeta centrom regiona.

“Prvim izdanjem festivala već smo stekli veliko povjerenje publike, pa je samim tim ove godine odgovornost još veća. Srećni smo da smo uspjeli da pozicioniramo Banja Luka Fest kao jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom dijelu regiona, zbog čega su naše ambicije bile zaista velike kada su u pitanju ovogodišnji program, produkcija i organizacija. Bogatim programom, u kome će publika uživati tokom četiri festivalska dana, sigurna sam da ćemo i ove godine uspjeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banjaluke, kao mjesta dobrih susreta”, rekla je Biljana Čigoja, direktorka festivala.

Možda će vas zanimati

Banja Luka Fest već je stekao status festivala za koji se vezuje prepoznatljiv umjetnički program, visok produkcijski standard, elegancija i glamur. Ova manifestacija obogatila je kulturni život Bosne i Hercegovine i na sebe skrenula pažnju kompletne javnosti. Medijske ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, kao i svi značajniji domaći mediji, već su najavili svoje prisustvo na ovogodišnjem crvenom tepihu festivala sa koga će izvještavati tokom četiri festivalska dana. Pored muzičkih velikana čiji koncerti se iščekuju sa velikom željom i interesovanjem, događaju će prisustvovati naše najveće glumačke i TV zvijezde.

I ove godine, organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom. Svako festivalsko veče pratiće i posebno osmišljeni after partiji na otvorenom sa bogatim muzičkim programom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop