• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čokolada + lešnjak: Kolač čiji ukus se ne zaboravlja

Autor Siniša Stanić

Jednom kada ga probate, osvojiće vas!

 Čokolada + lešnjak: Kolač čiji ukus se ne zaboravlja Izvor: YouTube/Pretty. Simple. Sweet.

Ljubitelji čokladnih kolač uživaće i u jednostavnoj poslastici bez jaja, kao i brzim kuglicama!

Sastojci:

Testo:

130 g brašna

10 g kakaoa

30 g prženih i mlevenih lešnika

prstohvat soli

100 g hladnog putera

1 žumance

50 g žutog šećera

Fil:

100 g mlečne čokolade

100 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake

45 g prženih lešnika

Priprema:

U brašno dodati šećer, žumance, so, na kockice isečen puter, kakao i mlevene lešnike. Brzo zamesiti glatko testo, oblikovati loptu, umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na najmanje 40 minuta. Na pari otopiti obe vrste čokolade sa slatkom pavlakom. Skloniti s pare i čokoladnu smesu prohladiti. Kalup za tart (prečnika 20 cm) nauljiti i posuti brašnom. Testo razvaljati na debljinu od oko 4 mm, obložiti kalup, a dno testa izbockati. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, oko 20 minuta. Pečeno testo malo prohladiti, pa na njega izliti čokoladnu smesu i posuti lešnicima. Staviti da se hladi najmanje 3 h pre služenja.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop