Najbolje je kada se jede zimi!
Da li ste čuli za dijetu sa Bonskom supom? Lako se priprema, sadrži obilje nutrijenata, a daje odlične rezultate!
Priprema se od 4 vrste povrća bez skroba - kupusa, luka, paprike i paradajza, a omogućava da lako i brzo izbacivanje višak tečnosti iz organizma. Sastav proizvoda uključuje vodu i povrće sa niskim sadržajem skroba.
U 100 g ove supe ima svega 27-28 kalorija, gotovo je u potpunosti bez masti i ugljenih hidrata. Proteini su biljnog porijekla, što znači da su "bezbjedni" za funkcionisanje jetre i bubrega. Bonska supa je bogata vlaknima koji stavraju osjećaj sitosti.
Dijeta bazirana na ovoj supi se bazira na svakodnevnom unosu isključivo ove čorbice, u bilo koje doba dana, kadgod osjetite glad. Ipak, s obzirom na to da je riječ o jednoličnoj ishrani, ne preporučuje se da se dugo drži.Nutricionisti uz nju preporučuju i povrće bez skroba, lagano voće, čajeve, svježe cijeđene sokove, a povremeno je dozvoljeno da se jede i kuvano dijetalno meso ili riba. Alkohol, kafa, mlijeko, pržene namirnice i brašno su zabranjeni.
Posebno se preporučuje u zimskom periodu, pozitivni efekti se ne ogledaju samo u gubitku tjelesne težine, već i u pomoći varenju u ubrzanju metabolizma.
Kako se priprema?
Sastojci:
5-6 glavica crnog luka
1 glavica kupusa
1 veza zeleni (opciono)
2 paprike (zelena ili crvena)
2-3 paradajza
začini - biber, lovorov list
malo celera (opciono)
Priprema:
Povrće isjeckati na male komade, stavite posudu s vodom i kuvati dok ne proključa. Kuvati još 10-ak minuta na jačoj vatri, pa smanjiti temperaturu i kuvati dok namirnice ne omekšaju.
Dodati začine po ukusu.
Probajte i javite nam kako djeluje!