• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 trika za ubjedljivo najbolju kafu koju ste probali

Autor Maja Gašić

Probajte nekoliko trikova za koje malo ko zna a koji nevjerovatno poboljšavaju ukus crnog napitka. Evo kako da skuvate najbolju kafu.

 4 trika za ubjedljivo najbolju kafu koju ste probali Izvor: Rina

Kakav ukus će kafa imati ne zavisi samo od zrna i kvaliteta ove namirnice, važnu ulogu igra i odabir džezve. Istraživanja su pokazala da je određenim metalima od kojih se ove posude prave potrebno više vremena da se zagriju, što je veoma važno kada pripremate omiljeni crni napitak.

Svaki ljubitelj kafe ima svoj individualni recept, a postoje neke cake za koje vjerovatno ne znate, a koje joj mogu popraviti ukus.

Važne nijanse

Najbolje je da koristite samo svježe pečena i sveže mljevena zrna. Da bi napitak uvijek bio ukusan, kafu čuvajte nakon pečenja ne duže od mjesec dana i poslije mljevenja oko nedjelju dana. Što su zrna kafe sitnija, to će se biti bolji njen ukus i aroma. Super trik koji doprinosi da ukus bude puniji jeste da kafu bukvalno zapečete u džezvi 30-ak sekundi prije nego što je prelijete vrelom vodom (za ovu caku će vam biti potrebne 2 džezve, jedna u kojoj ćete prokuvati vodu i druga u kojoj ćete zapeći kafu). Pazite da ne pretjerate sa pečenjem jer će u protivnom kafa postati gorka i neukusna.

Korisni trikovi

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop