• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri najgore namirnice iz zamrzivača: Svi vole da ih jedu, a ne znaju da goje

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ovo su tri najgore zamrznute namirnice!

 najgora zamrznuta hrana Izvor: Shutterstock/LADO

Zamrzavanje hrane donjelo je revoluciju u život čovječanstva, jer je jednostavnim procesom namirnicama produžen rok mjesecima. Mnogi od nas koji brzo žive oslanjaju se na pun zamrzivač, da ne bismo morali da svakih par dana "trčimo" u prodavnicu po jednu ili dvije stvari. Ali, dok postoje zamrznute namirnice koje su zdrave baš kao i svježe, postoje i one druge!

Najgore namirnice iz zamrzivača koje gomilaju salo oko struka su sljedeće, objašnjava dijetetičarka Trista Best.

1. Peciva

Smrznute rolnice sa svim i svačim, pitice, pogačice... Važe za najgoru zamrznutu hranu.

"Zgodno su upakovane, ukusne su, i postoje u zaista širokom asortimanu. Ali imaju nevjerovatno mnogo masti i kalorija, kao i opasne količine soli. Poješćete ih, unijećete nula vitamina i minerala, a gomilu soli i masnoće. I bićete gladni za sat vremena jer ste zapravo uneli samo masu rafinisanih ugljenih hidrata", rekla je ona.

Izvor: YouTube/FoodLust

2. Smrznuta pica

Brza i jednostavna, zar ne? Ali smrznuta pica je "rođaka" zamrznutog peciva. Tjesto je puno praznih kalorija, a nadjev, makar obećavao povrće, sadrži zapanjujuću količinu soli i aditiva, kao i masnoće.

"Doprinosi ne samo gomilanju sala oko struka, već i ozbiljnim zdravstvenim problemima. Rafinisani ugljeni hidrati, zasićene masnoće i so su zajedno kombinacija koja zabrinjava. So će vam pojačati upalne procese i podstaći zadržavanje vode, što sve doprinosi većem obimu struka", upozorila je Bestova.

Izvor: YouTube/Dancing Bacons

3. Sladoled

Često ga nazivaju praznim kalorijama, i to s razlogom. Sladoled je nešto čime bi se trebalo počastiti s vremena na vrijeme, i to malom porcijom. Stalno konzumiranje će dovesti do gojenja oko struka.

"Prepun je kalorija, masnoće i dodatog šećera što sve loše utiče na obim struka", navodi nutricionistkinja Lisa Jang.

Izvor: Shutterstock/Eva Orlova

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop