Na imanju Rajnovača u mjestu Ivanjska, između Bosanske Krupe i Novog Grada, domaćin Branko Drljača proizveo je najbolju rakiju šljivovicu na svijetu.
Njegova rakija je na prestižnom takmičenju "World Drinks Awards" u Londonu proglašena za najbolji destilat od koštičavog voća. Dobitnik je i bronzane medalje za Terroir rakiju na IWSC u Londonu.
Drljača je po profesiji somelijer plemenitih destilata, sertifikovani senzoričar za destilate, docent na Akademiji za somelijere, dizajner Aromaboksa za senzorno vježbanje, te član više komisija za ocjenjivanje alkoholnih pića.
Živi i radi u Njemačkoj, gdje u budućnosti planira da organizuje sajam jakih alkoholnih pića na koji će pozvati i proizvođače sa Balkana.
Trenutno radi u hemijskoj kompaniji BASF kao „Bachelor Professional of Chemical Technology and Operations (CCI)“.
Prošle sedmice u restoranu Kodiak u Banjaluci, Drljača je organizovao prvo kombinovanje rakija sa hranom, što je izazvalo veliko interesovanje rakijoljubaca za autohtone voćnih destilata.
Pogledajte kako je bilo: