Trik kuvara za savršen pomfrit: Zaboravite prženje u dubokom ulju, spremite ga ovako i biće hrskav i zlatan! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROVERENI RECEPTI

Trik kuvara za savršen pomfrit: Zaboravite prženje u dubokom ulju, spremite ga ovako i biće hrskav i zlatan!

Autor Siniša Stanić
Autor Siniša Stanić

Kuvar podelio trik, pogledajte video!

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Savršeni pomfrit često povezujemo sa prženjem u dubokom ulju, gomilom soli, i ne važi za baš zdravu hranu, iako ga obožavamo!

Ako volite ukusne priloge od krompira, za ovaj trik sa pomfritom potrebni su vam crveni krompir, so, maslinovo ulje i začini po izboru.

Najpre krompir isecite na štapiće, potopite ga u hladnu, dobro posoljenu vodu, i ostavite pet minuta. Potom upalite ringlu i prokuvajte ga dva minuta kada proključa.

Dobro ocedite krompir, a u međuvremenu zagrejte rernu na 20 stepeni.

Pomfrit rasporedite po plehu, prelijte sa malo maslinovog ulja, dobro začinite i pecite oko 25 minuta, dok ne postane hrskav i krajevi dobiju zlatnožutu boju.

Pogledajte!

@morganhipworth

you can’t beat french fries, what should I make next? ##foryou##cooking##food##yum

♬ original sound - Morgan Hipworth

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA