Hrana koja se vecini gadi je super za zdravlje Jaca kosti smanjuje bolove i cak uklanja celulit

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ste znali

Hrana koja se većini gadi je super za zdravlje: Jača kosti, smanjuje bolove i čak uklanja celulit

Autor Dušan Volaš
Autor Dušan Volaš

Ukoliko uvek bacate nožice kad čistite kokošku, prvo saznajte koliko su zdrave, pa tek onda odlučite!

Izvor: YouTube/Top South Bullies

Kokošije noge se mogu pripremiti na razne načine, servirati uz razne soseve i priloge. Pod uslovom da vam nisu gadne...

Ali da li ste znali koliko su zapravo kokošije nožice zdrave?

U sebi sadrže visok nivo kolagena, otprilike 70 posto ukunog sadržaja proteina čini kolagen. Strukturni protein koji pruža oblik, snagu i otpor vašoj koži, tetivama, mišićima, kostima i ligamentima. Takođe su dobar izvor folata, koji pomaže u sintezi DNK, i u srečavanju abnormalnosti kod porođaja.

Dokazano je da unos kolagena može poboljšati hidrataciju, strukturu i elastičnost kože. Šestomesečna studija, koja je sprovedena nad 105 žena sa umjerenim celulitom, otkrila su da redovan unos kolagena smanjuje "pomorandžinu koru". Ovaj mineral dobro se pokazao u borbi protiv starenja i kod zarastanja rana.

Može pomoći u smanjenju bolova u zglobovima.

Istraživanja sugerišu da kolagen može stimulisati i regeneraciju tkiva kako bi smanjio simptome osteoartritisa. Ova vrsta artirtisa razgrađuje hrskavicu, zbog čega dolazi do trenja kostiju i tako uzrokuju bol, otok i poteškoće u kretanju.

Tromjesečna studija sprovedena nad 191 osobom sa osteoartiritisom koljena pokazala je da dnevna doza kolagena dobijenog iz pileće hrskavice značajno smanjuje bolove, ukočenosti i fizičke disfunkcije.

Unos kolagena može poboljšati rast i jačinu kostiju, posebno kod žena u postmenopauzi.

Jednogodišnja studija u kojoj su učestvovale 102 žene, pokazala je da je redovno uzimanje kolagena uvećalo mineralnu gustinu i  sintezu kostiju.

Istraživanja su pokazala da kolagen može pružiti sve ove efekte jer je glavni sastojak koštane mase.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA