• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selin Dion priredila spektakl s Ajfelove kule na OI: Prvi nastup nakon teške dijagnoze, Lejdi Gaga bila uz nju

Autor Anja Konstantinović

Selin Dion i Lejdi Gaga oduševile su mnogobrojnu publiku u Parizu i priredile spektakl za pamćenje.

 Selin Dion na Olimpijskim igrama 2024 Izvor: printscreen/youtube/Eurosport

Olimpijske igre u Parizu, 33. po redu, svečano su otvorene večeras, 26. juna u 19.30 časova spektakularnom ceremonijom - karnevalom brodova na Seni. Prvi put u istoriji ceremonija otvaranja je održana na otvorenom, a Pariz je treći put u istoriji domaćin, nakon 1900. i 1924. godine i pridružio se Londonu, koji je organizovao Igre 1908, 1948. i 2012. godine.

Selin Dion bila je glavna zvijezda večerašnje ceremonije kojom su zvanično otvorene Olimpijske igre. Ovo je prvi javni nastup Selin Dion u posljednje četiri godine, a jaka kiša nije joj smetala da priredi spektakl.

Izvor: printscreen/youtube/Eurosport

Dion je zatvorila svečanu ceremoniju nastupom s prve bine Ajfelove kule i izvela dvije pesme. Najprije je oduvala izvođenjem klasika francuske šansonjerke Edit Pjaf "L'Hymne à l'amour".

Pjevačica je pokazala da je jača od bolesti zbog koje je i prestala da nastupa, jer je morala ponovo da uči da pjeva.

Izvor: printscreen/youtube/Eurosport

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu je zapravo njen prvi nastup otkako je javno objavila da joj je dijagnostikovan sindrom ukočenosti 2022. godine. Neurološki poremećaj izaziva ukočenost trupa i udova i može izazvati teške grčeve mišića.

Izvor: printscreen/youtube/Eurosport

  Lejdi Gaga je maestralnim nastupom na kom se pojavila u elegantnoj crnoj haljini sa dugačkim šlepom otvorila ceremoniju. Plesači su pjevačicu maltene "skinuli na sceni", a ona je ostala u korsetu i uskom šortsu. Energičan nastup u vidu kabarea publika na Seni je oduševljeno pozdravila.

Gaga je otpjevala pesmu Edit Pjaf "La Vie En Rose", što je već učinila u filmu "Zvijezda je rođena" 2018. godine. Pjevačica je priredila energični nastup i još jednom pokazala da je skajan performer. U jednom trenu sela je za klavir, da bi već u narednom bila na drugom kraju scene.

Na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu nastupalo je oko tri hiljade plesača, glumaca, muzičara u okviru muzičkog dijela ceremonije. Na lijevoj i desnoj obali Sene bilo je stacionirano oko 300 frizera i 200 kostimografa.

Umetnički direktor ceremonije otvaranja OI pozorišni reditelj Tomas Žoli istakao je da želi da napravi najveći spektakl na svetu. Dekor, kako je rekao, nije potreban jer je Pariz "najlepša scenografija na svijetu".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop