• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić pred "azure": Možda nekom izgleda da reprezentacija BiH nije dala sve od sebe u Ligi nacija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Bosne i Hercegovine u srijedu od 20.45 časova dočekuju Italiju na "Grbavici" u posljednjem kolu A divizije Lige nacija.

 BiH - Italija, najava, Liga nacija, Rade Krunić, Adnan Čustović Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

"Zmajevi" su ispali iz A divizije Lige nacija u konkurenciji Holandije, Poljske i Italije, s kojom će sutra zatvoriti nastup u elitnom rangu novog UEFA takmičenja.

Fudbaler Milana i reprezentativac BiH Rade Krunić se osvrnuo na igre u dosadašnjem dijelu Lige nacija.

Možda će vas zanimati

"Znamo šta treba da radimo na terenu, dobijamo jasne instrukcije i na nama je da to uradimo. U posljednjim utakmicama su izostali rezultati, ali mi dajemo sve od sebe. Možda to nekom ne izgleda tako. Naravno da možemo bolje i jače, ali u ovom trenutku dajemo maksimum i tako će biti i sutra. Da smo pobijedili Sjevernu Irsku u baražu danas bi bila drugačija priča", izjavio je Krunić, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

Novinare u Sarajevu je zanimalo da li je u komunikaciji sa saigračima iz Milana u vezi sa sutrašnjom utakmicom, ali je Krunić odgovorio odrično.

"Nisam se čuo sa kolegama iz kluba. Odlično poznajem njihove reprezentativce, naročito klupske saigrače. Oni sigurno žele pobjedu jer žele da bude prvi u grupi i da se plasiraju u završnicu Lige nacija", dodao je igrač "rosonera".

Na "Grbavici" se novinarima obratio i Adnan Čustović, pomoćnik selektora "zmajeva" Dušana Bajevića, koji će u srijedu najvjerovatnije po posljednji put voditi bh. tim.

"Imamo 21 igrača i dva golmana na raspolaganju. Jutros smo obavili testiranja i rezultate očekujemo večeras. Vidjećemo poslije današnjeg treninga ko je najspremniji za sutrašnji meč. Imamo neke zamisli u vezi sa sastavom, ali poslije treninga će sve biti jasnije", izjavio je Čustović.

O "azurima", trener u stručnom štabu BiH ima izuzetno visoko mišljenje.

"Oni uvijek igraju na pobjedu i odavno nisu izgubili utakmicu. Znamo da nas očekuje teška utakmica. Holanđani i Poljaci nisu pronašli način da ih neutrališu, tako da će nam biti teško. I oni su imali dosta otkaza zbog korone i imaju problema sa sastavom. Međutim i neki novi igrači koji su im igrali bili su jako dobri. Taktički su veoma dobri, a imaju i kvalitetne individualce, tako da nas očekuje težak zadatak", podvukao je on.

Meč između BiH i Italije igra se u srijedu na "grbavici" s početkom u 20.45. Utakmicu će direktno prenositi televizija Nova BH.

Italija je prva na tabeli sa devet bodova, a BiH posljednja sa samo dva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC