• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester i Barsa odlučuju o engleskom finalu

Engleski klubovi deset puta osvajali su titulu evropskog prvaka, ali nikada do sada u finalu Lige šampiona nisu igrala dva kluba sa Ostrva.

 Mančester i Barsa odlučuju o engleskom finalu  Izvor: MONDO

Upravo to moglo bi se desiti ove godine, a da li će na finale u Moskvu putovati samo engleski navijači ili će među njima biti i španski saznaćemo u utorak naveče nakon revanš utakmice Mančester junajteda i Barselone.

Prva utakmica na Kamp Nou završena je bez golova, pa će sve odlučiti utakmica na Old Trafordu u koju oba kluba ulaze nakon poraza u prvenstvu.

Barselona će se u Mančesteru boriti za jedini preostali trofej pošto su izabranici Franka Rajkarada ovog vikenda porazom od Deportiva 2:0 ostali praktično bez šanse za titulu u Primeri, a već su ostali i bez Kupa Kralja.

Da bi se plasirali u finale Katalonci moraju da prekinu niz Mančestera od 11 pobeda na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, ali oni su uvereni da će im to i uspeti.

"Ako prodjemo prvu liniju pritiska i igramo sa istom snagom kao u prvom meču, otvoriće nam se mnogo mogućnosti. Mančester će nas više pritiskati, ali ćemo mi imati više mogućnosti kad budemo imali loptu", rekao je "veznjak" Barselone Deko.

U tim Barselone bi posle suspenzije trebalo da se vrati kapiten Karles Pujol, a u ekipi bi mogao da se nadje i Edmilson, koji je propustio prvi meč zbog povrede ledja. Meksikanac Rafa Markez neće igrati zbog žutih kartona.

Trener Barselone Frank Rajkard najavio je da će Barsa igrati onako kako uvijek igra, a to je napadački.

“U ovoj utakmici ne smemo se braniti. Moramo igrati agresivno i pritisnuti Mančester. Na Old Trafordu je uvijek teško igrati i oni su vrlo jaka ekipa, ali mislim da možemo proći u finale”, rekao je Rajkard.

Mančester junajted u ovu utakmicu ulazi uzdrman, pošto je u subotu izgubio od Čelzija 2-1 i tako pružio priliku timu sa Stamford Bridža da im u samom finišu Premijer lige preotme titulu.

Ipak, Aleks Ferguson smatra da će se njegova ekipa protiv Barselone na Old Traffordu pokazati u najboljem svetlu i osigurati treće finale Lige šampiona za “crvene đavole”.

"Svi smo razočarani zbog poraza, ali čeka nas velika utakmica protiv Barselone i moramo to jednostavno brzo zaboraviti. Verujem u svoje igrače i sretan sam što vodim ovako veliki klub. Mislim da u ekipi imam sjajne momke koji imaju čvrst karakter. Upravo taj karakter obeležje je Mančestera. Imamo sjajnu priliku za prolaz u finale i igrače koji znaju kako se igraju velike utakmice", rekao je Ferguson.

Problem za Ser Aleksa mogle bi biti povrede Vejna Runija i Nemanje Vidića zbog kojih su oni propustili trening u ponedeljak, pa je još neizvesno da li će u utorak naveče istrčati na travnjak Old Traforda.

"Mislim da će obojica biti spremni za utakmicu.", rekao je Ferguson u ponedeljak.

Iskusni Rajan Gigs koji je u dresu Mančestera 1999. godine osvojio Ligu šampiona takođe smatra da ništa nije izgubljeno nakon poraza od Čelzija

"Moramo da se saberemo. Nema veće utakmice od ove sa Barselonom. Želimo da osvojimo domaće prvenstvo i da odemo u finale Lige šampiona, i to je sve i dalje u našim rukama", rekao je Gigs.

Navijači na Old Trafordu sigurno će se uzdati u najboljeg igrača “djavola” ove sezone Kristijana Ronalda kojeg je Ferguson zajedni sa Tevezom odmarao protiv Čelzija, ali Portugalac isto toliko očekuje i od domaće publike.

"Naši navijači su uvijek fantastični, ali u poslednjih mesec dana oni su neverojatni. Nadam se da će nas u sledećim utakmicama bodriti kao u poslednjih mesec dana, a posebno u duelu sa Barselonom", rekao je Ronaldo koji sada ima priliku da se iskupi za promašeni penal u prvom meču u Barseloni.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC