• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šta će mi deset Ferarija i avioni?" Zvijezda Liverpula najskromniji fudbaler, dijeli plate siromašnima u Senegalu!

Autor Dragan Šutvić

U moru bahatih fudbalera, budi Sadio Mane...

 Liverpul Sadio Mane najskromniji fudbaler na svijetu Izvor: Profimedia

Sadio Mane je jedan od najboljih svgetskih fudbalera, ali je isto tako možda i najskromniji. Odbija da živi životom "klasičnog fudbalera", odnosno slava i novac ga nisu promijenili, ostao je isti momak koji je iz siromašnog Senegala krenuo u Evropu.

Bez obzira što je zvijezda Liverpula, s kojim je osvojio Premijer ligu i Ligu šampiona, Mane se nije uobrazio i zaista je unikatan među fudbalerima njegove klase...

Možda će vas zanimati

Otac mu je branio da se bavi fudbalom kada je bio "klinac", ali je i pored toga jurio za "krpenjačom" i uspio da izbori odlazak u francuski Mec, a potom je preko Salcburga i Sautemptona došao do "Enfilda" na kome uživa status ikone.

Mogao bi, kao neki drugi fudbaleri, da pozira sa novcem, u brendiranoj odjeći, da pokazuje skupocjene vile i automobile, ali Sadio Mane je potpuno drugačiji...

Dobro zna odakle je došao i cilj mu je da pomogne svojim sunarodnicima.

"Bio sam gladan. Igrao sam bos fudbal... Šta će meni deset Ferarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta", upitao se Sadio Mane u jednom intervjuu.

"Izgradio sam škole, stadion, donirali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijima".


Sadio Mane godišnje zarađuje oko šest miliona evra (zaslužuje više) i nije ni blizu najplaćenijeg igrača "redsa" Mohameda Salaha koji dobija gotovo duplo više, ali možda je i to do skromnosti, potcjenjivanja sopstvenih kvaliteta.

Senegalac je toliko skroman da ne troši novac na stvari koje mu nisu neophodne, pa smo jedno vrijeme viđali i da mu je ekran telefona slupan, što je zaista neobično za fudbalera.

Uz to, dio novca od svoje plate donira svakog mkeseca.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Adam Davy,Pool

"Svaki mkesec doniram po 70 evra svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelovima Senegala kako bih im pomogao i dao doprinos porodičnoj ekonomiji", pričao je Sadio Mane koji ne zaboravlja kako je njemu bilo u dhetinjstvu i želi da olakša život drugima. 

Nedavno je Mane uplatio novac i bolnicama u Senegalu kao pomoć u borbi protiv korona virusa, dok finansira i škole u rodnoj zemlji.

Potez za svako poštovanje!

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC