• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Grubač svedočio u "slučaju Terzić"

Bivši fudbaler OFK Beograda Vanja Grubač svedočio u istrazi protiv Zvezdana Terzića.

 Vanja Grubač svedočio u "slučaju Terzić"  Izvor: MONDO

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda Vanja Grubač svedočio je u Okružnom sudu u Beogradu u okviru istrage protiv nekadašnjeg direktora tog kluba Zvezdana Terzića i bivšeg sekretara Zajednica fudbalskih prvoligaša Milovana Nikodinovića, izjavila je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Grubač je pred istražnim sudijom saslušan kao oštećeni, izloživši svoja saznanja povodom sumnji da su Terzić i Nikodinović zlopupotrebili službeni položaj u vezi sa njegovim transferom u nemački Hamburger, 1998. godine.

Terzić je osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojio 1,1 milon maraka od transfera Grubača u Hamburger, a taj novac je trebalo da pripadne klubu sa Karaburme, dok se Nikodinović tereti da mu je u tome pomogao.

Sud je prošle sedmice izdao naredbu da se za Terzićem, koji je do nedavno bio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, raspiše sudska poternica pošto nije dostupan pravosudnim organima Srbije, a pre dva meseca potragu za njim raspisala je i policija.

Nikodinoviću, koji je uhapšen 11. aprila zbog sumnje da je pomogao Terziću da protivpravno prisvoji novac, Okružni sud je prošle sedmice ukinuo pritvor i on je pušten da se brani sa slobode.
Nikodinović se sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, tako što je raskinuo Grubačev ugovor sa OFK Beogradom bez znanja i odluke tročlane arbitražne komisije koja je trebalo da odluči o tome.

Na osnovu te lažne odluke, Nikodinović je izdao dozvolu za odlažak igrača u inostranstvo, iako je Grubač prema važećem ugovoru još bio igrač OFK Beograda, a lažno je prikazano da je slobodan.

Na taj način Nikodinović je omogućio Terziću da na osnovu ugovora izmedju beogradskog kluba i Hamburgera o angažovanju Grubača, na ime obeštećenja dobije dva gotovinska čeka.

Terzić je čekove unovčio u Nemačkoj, ali ih nije uplatio na račun kluba već ih je zadržao za sebe i time na štetu kluba za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1,1 milion maraka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC