• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi konačno u finalu Lige šampiona!

U sredu uveče na Stamford Bridžu, ljuti rival sa Zapada Engleske pao je tek u produžetku. Čelsi - Liverpul 3:2, 1:1 (1:0).

 Čelsi konačno u finalu Lige šampiona!  Izvor: MONDO

Crveni trg u Moskvi neće se crveneti od Engleza. Tamo, ipak, putuju oni koji vole tim u plavom. Čelsi je KONAČNO uspeo da eliminiše Liverpul u polufinalu Lige šampiona.

U sredu uveče na Stamford Bridžu, ljuti rival sa Zapada Engleske pao je tek u produžetku. Čelsi - Liverpul 3:2, 1:1 (1:0).

Tresli su se svi koji navijaju za Čelsi pet poslednjih minuta meča, kada je veliko slavlje na stadionu prekinula bomba Rajana Babela sa 40 metara za 3:2. Nije se dogodilo novo čudo u režiji slavnog tima iz Liverpula, u finale na noge Mančester junajtedu ide Čelsi.

Rafael Benitez nije odveo Liveprul u treće finale u poslednje četiri godine. Kao i u prvom meču, prinudna izmena koju je napravio, došla mu je glave. Prvo Rise, posle Hipija.

Meč je dobro je počeo za ekipu Čelsija! Oni su poveli u 34. minutu, iako je do tada već moglo da bude 2:0. Možda i 3:0.

Drogba je propustio dve kolosalne šanse, do momenta kada je Salomon Kalu napravio dar-mar na desnom boku Liverpulove odbrane, namestio loptu na jaču, desnu nogu, ali ga je Rejna pročitao i paradom zaustavio šut.

Zaustavio šut jeste, ali nije sprečio pogodak Čelsija. Na nesreću španskog golmana, lopta se odbila taman tako da je Didije Drogba u punom trku mogao da je "poklopi" i pošalje iza njegovih leđa.

Šut u bliži ugao, Rejna nije mogao dva čuda da napravi u pet sekundi - 1:0.

Gol za domaćina, ali ne i velika briga za goste. Bilo kako bilo, Liverpul je morao da postigne gol.

Ono što je u tom trenutku brinulo armiju navijača petostrukog prvaka Evrope je što crveni nisu mogli da se sastave na travi Stamford Bridža. I u dodatnih deset minuta prvog poluvremena, opasniji je bio domaći tim.

U tom periodu na teren je ušao veteran Sami Hipija, zbog povrede standardnog štopera Škrtela. Zapamtite ovaj detalj...

Nedugo posle igrači su krenuli na odmor, a iznad stadiona u Ulici Fulam Roud lebdeo je podatak da Liverpul nikada nije eliminisan od Čelsija meč u polufinalu evro-kupova.

Da će tako biti i ove večeri, počelo je da sluti odmah po početku drugog dela igre. Liverpul je uzeo loptu pod svoje, Rafa Benitez uspeo je retorikom u pauzi da ubedi svoj tim u mogućnost preokreta i kao nagrada došlo je izjednačenje.

Izraelac Josi Benajun nanizao je nekoliko čuvara, probio crce odbrane Čelsija, pasom kroz noge Esijenu izbacio Fernanda Toresa 1 na 1 sa Čehom. Španac je naplatio promašaj iz prvog meča na Enfildu - 1:1.

Igrao se 64. minut kada je sve pre toga, pa i prvi meč na Enfildu (1:1) poništeno. Kao da je bilo 0:0, s tim da je sada Liverpul bio opasniji tim.

Ipak, golova nije bilo do isteka 90. minuta. Igrali su se produžeci... Baš kao i prošle sezone, kada se stiglo do penala, posle kojih je Liverpul završio u Atini.

Ovog puta o penalima nije bilo govora, upravo zbog pomenute povrede Škrtela i ulaska Hipije.

Potpuno nepotrebno, vremešni Finac pokušao je da primiri loptu u svom šesnaestercu, iza leđa mu se prikrao Mihael Balak, gurnuo fudbal, a Hipija njega.

Tačnije, gurnuo je svoj tim u provaliju u sedmom minutu prvog produžetka, jer je Frank Lampard bio siguran sa bele tačke - 2:1! Trenutak neverovatnih emocija za Lamparda, koji je odigrao prvi meč od smrti majke krajem prošle nedelje.

Prinudni rezervista od pre osam dana, Jon Arne Rise, koji je ušao posle povrede Aurelija, postigao je autogol u 95. minutu za 1:1.

Pre penala za Čelsi, sudija je poništio gol Esijena. On je šutirao sa dvadesetak metara i pocepao mrežu, ali su se petorica njegovih saigrača nalazila u ofsajdu u trenutku šuta.

Jedino objašnjenje za poništen pogodak moglo bi da bude to što su "usnuli" Čelsijevci smetali Rejni da vidi loptu. Esijen je imao čistu nameru da postigne gol, ne da asistira.

Dva puta Liverpul je izbacio Čelsi na korak do finala (2005, 2007), ali posle pasa rezerviste Anelke na Drogbinu desnicu, sve je bilo gotovo. Nova bomba ubojitog strelca, 3:1 i naplata svih nagomilanih dugova.

Slavlje u Zapadnom Londonu moglo je da počne, iako je bilo još 15 minuta na raspolaganju za igrače Liverpula da naprave još jedan čudesni kam-bek (finale LŠ 2005. godine Milanom, 0:3, pa 3:3).

I, onda je pravo nioktud sevnuo šut iz očaja Rajana Babela sa 40 metara. Slavio je u tom trenutku i Čeh, pa je uspeo da ne odbrani šut - 3:2. Zastala je kost u grlu Romanu Abramoviču...

Ipak, čudo se ovog puta nije dogodilo, Moskva neće biti potpuno u crvenom, jer posle toliko patnje i pokušaja u finale Lige šampiona idu plavi! Ono što Žozeu Murinju nije uspelo, iz prve je uradio Avram Grant.

Finale Lige šampiona, Lužnjiki stadion u Moskvi, 21. maj: Mančester junajted - Čelsi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC