• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost Klopa u Liverpulu je 70% poznata Ima ugovor na još 3,5 godine, ali neće ostati do kraja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Tako bar procjenjuje tiražni nemački list i navodi najvjerovatniji scenario

 Jirgen Klop ugovor Liverpul 3,5 godina Izvor: MN PRESS

Jirgen Klop je koliko prošle sedmice rekao da nema namjeru da mrda iz Liverpula, ali iz njegove nemačke stižu vijesti da će narednog ljeta podnijeti ostavku da bi postao selektor svoje zemlje!

To je na naslovnoj strani objavio tiražni Bild, bez obzira što trener ima ugovor do 2024. Liverpul je ove sezone ispao iz trke za titulu, ima ogromnih problema sa povredama i u seriji je loših rezultata: u posljednjih šest mečeva nema pobedu kod kuće, a tu je i vezao četiri poraza.

Bild tvrdi da postoji 68 odsto šanse (kako li računaju te procente?) da bi Klop sljedećeg ljeta mogao da ode i zamijeni sadašnjeg selektora Joahima Leva, koji planira da ode poslije Mundijala u Kataru 2022.

List tvrdi da je Klopov plan da ode na ljeto 2022. uzme šest mjeseci pauze i onda poslije završetka Mundijala preuzme "pancere" početkom 2023. Dodatni motiv je to i što je Njemačka domaćin Eura 2024.

Taj scenario je više nego duplo veći od još jednog predloženog – odrađivanja ugovora do kraja. Taj scenario je dobio procjenu od 30 odsto mogućnosti da se ostvari.

Bild piše i da je cijeloj porodici jako lijepo i udobno u Liverpulu i da ne bi imali ništa protiv da ostanu, ali uslov za to je da klub bude spreman da ispuni Klopove sportske ambicije, koje nisu male. Ako se to desi, njegov boravak bi mogao da traje cijelih devet godina.

To bi bio najduži mandat u njegovoj trenerskoj karijeri, pošto je proveo po sedam godina i u Borusiji Dortmund i u Majncu.

Među scenarijima je i onaj da trener već ovog ljeta može da se rastane sa Liverpulom, zbog nevolja oko koronavirusa i trenutne pozicije na tabeli. Ipak, podrška navijača i vlasnika svode ovaj scenario na samo jedan odsto.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC